Kahramanmaraş Göksun yolunun 2019 yılında bitirileceği sözünün gecikmesine rağmen vatandaşlarımız bir iki ay gecikmeyle de olsa yolun tamamlanacağını bekliyordu ancak Ulaştırma Bakanlığı'ndan kötü bir haber geldi. MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan'ın yazılı soru önergesine cevap veren Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kahramanmaraş Göksun yolundaki çalışmaların bütçe ödenekleri doğrultusunda devam ettiğini ve 2020 yılında bitirilmesinin hedeflendiğini açıkladı.

Açıklamasında "Kahramanmaraş Göksun yolu 89 km uzunluğunda olup bugüne kadar 70,5 km bölünmüş yol, 11 adet çift tüp tünel, 2 adet viyadük, 3 adet köprü, 4 adet farklı seviyeli kavşak tamamlanmıştır" diyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Ahmet Eskalen Tüneli ile ilgili sorunlara da açıklık getirdi.

"Kahramanmaraş Göksun istikametine giderken çift yönlü tünelin tek yola birleşmesi hususu, yolun bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmü yol olarak hizmete açılabilmesi için Ahmet Eskalen Tüneli ile Göksun ilçesi arasında 5,7 km. uzunluğunda servis yolu yapılmıştır. Onaylı projesine göre Ahmet Eskalen Tüneli çıkışından itibaren yolun bölünmüş yol standardına dönüştürülmesi için ihale yapılması planlanmaktadır. Planlanan ihale kapsamında Kahramanmaraş Göksun 6. Bölge Hududu Yolu'nun tamamında bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol standardında aks bütünlüğü sağlanmış olacaktır."

GÖKSUN ELBİSTAN YOLU

Sefer Aycan'ın sorusunu yanıtlayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 68 km uzunluğunda olan Göksun Elbistan devlet yolunun 29 km'lik kesiminin bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol olarak tamamlandığını ve geriye kalan kısmının 2019 Yatırım Programına göre 2021 yılında tamamlanmasının hedeflendiğini ifade etti.