Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Onikişubat Belediyesi ve Dulkadiroğlu Belediyesi'nin yerelde yayın yapan 50 basın kuruluşunu A, B ve C kategorilerine ayırması ve görevleriyle ilgili bir takım direktifler vermesine isyan eden Haber46'ya okuyucusundan destek yağdı.

31 Mart seçimleri sonrası yerel basına verilen ilan desteğinin kesilmesinin ardından Ak Parti İl Başkanlığı, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Onikişubat Belediyesi ve Dulkadiroğlu Belediyesi ve basın kuruluşlarının bağlı olduğu cemiyetler aylarca toplantı yapmış ve ilanların belli şartlar altında yeniden verilmesi konusunda anlaşmaya varılmıştı.

Sadece Kahramanmaraş'ın en büyük haber sitesi olmakla kalmayıp, Türkiye'nin en büyük yerel haber sitelerinden biri olan Haber46, C grubunda yer almış ve ismi 47. sırada yazılmıştı.Haber46 imtiyaz sahibi bu duruma isyan etmiş ve listeden isminin çıkarılmasını istemişti.

İŞTE FURKAN ÇAM'IN O TARİHİ YAZISI

Furkan Çam'dan Kahramanmaraş Belediyeleri, ilan krizi ve bir garip liste

Furkan Çam'ın yazısının ardından yorumlarla, sosyal medyadan paylaştıkları mesajlarla ve telefonla tarafımıza ulaşan okuyucularımız Haber46'ya desteklerini bildirdiler. Haber46 Okuyucularının mesahlarını yorum yapmadan aynen paylaşıyoruz.

İŞTE O YORUMLAR!

Sen Doğru Ol Eğri Belasını bulur

Bazı şeyler yok hükmündedir. Listelerden anladığım şu oldu "ne kadar takla o kadar yem" ...

...

Genç Gazeteci

Atın iyisine doru, yiğidin iyisine deli deler. Bu memleketin delisi biter mi sandınız!! Helal olsun kardeşm aynen devam

...

Vatandaş

Sonuna kadar destekliyoruz arkanızdayız HABER46 .

...

Kardeşler

Ben inanmiyorum furkan kardes, A 800'müş, B 600'müş, C 400'müş... Sen inanıyor musun? Aksu tv sabah akşam 12şubat belediyesi ve mahcicek yayın organı gibi. Kanal marasta aynen öyle, güya dürüst gazeteciler, onların aldıkları para bu rakanların çok üstünde.. 40 trilyon reklam tanıtım ihalesi yapılmış.. sen 400 tlden bahsediyon?

...

k.maraş

durmak yok yola devam dürüst haber yapdıkça sırtınız yere gelmez iyiyi de kötüyüde dürüstçe yazınki bu halk bilinçlensin

...

İşbirlikçi olmadın sen Haber 46

Açık ara gönüllerde yerin başımızın üstünde böyle devam ettigin sürece sonuç senin hayrına olacak baştacısın Furkan

...

Vekil

Verdiğiniz onur mücadelesini saygıyla takip ediyoruz Furkan Çam kardeşim. Çizginizi bozmadan devam edin, merak etmeyin halk yanınızda.

...

Maraş Aslanı

kaleye Maraş Aslanı yerine Haber46'nın heykelini dikelim daha çok yakışır. Tam umudumuzu kestiğimiz anda çıktınız ortaya. İyi ki varsınız. Siz de olmasanız doğruları okuyabileceğimiz bir basın olmayacak. Sitenizi sabah işe başlarken açıyorum, akşam işten çıkarken kapatıyorum. Haber46 bizim. Haber46'ya sahip çık KAHRAMANMARAŞ

...

Berke

Kardeşim seni destekliyoruz. Bu çizginden vaz geçme.
 

...

Maraşlı

Siz Maraş'a fazla geliyorsunuz. Gelin Ankara'ya başımızın üstünde taşıyalım sizi. Kahramanmaraş sizin gibi cesur, yürekli, dik duran bir gazeteci daha önce görmedi. Tebrikler. Teşekkürler.

...

Ahmet tekin

Helal kardesim uc bes kurusa belediye yalakaligi yapanlara duyrulur

...

Edikli oglu ahmet

Ben bosa demiyorum maras da ak partiyonetimi ve bazi sahislar ak partiyi bitirecekler ve bunu mvklin yuzune karsi da soyledim onun icin boyle gelir boyle gider olan marasima oluyor cok yazik

...

Reis Fedaisi @Edikli oglu ahmet

Haklısın ahmet kardes akpartiyi maraşta bitirenler akpartili siyasiler. 12 şubat neden inceletilmiyor... Mahçiçek hayatı boyunca memuriyet yaptı bu kadar malı nasıl edindi. Yakın çevresi nasıl bir anda uçuşa geçti. Tekereciler, yoğurtcular? Bunlar akpartilimi? Değil. Bunlar akpartili değil PARAPARTİliler

...

Gazeteci

O listeyi yapanların her gün ilk baktığı site Haber46. Her toplantıda en çok Haber46 konuşuldu. Basın Müdürleri hadi Belediyeleri eleştiriyorsunuz diye sizi listeye almak istemedi. Gazeteciliği onurunu korumakla görevli olan Cemiyet Başkanlarına ne oluyor. Hepsini toplasan bir Haber46 olmaz ama Haber46 listenin en sonunda. Hadi sende canım. Listede hemde A kategorisinde olan bir gazeteci olarak söylüyorum. Yaptığınız ayıptır. Gazeteciliğin onuru bu listeyle birlikte ayaklar altına alınmış ve Haber46 adını tarihe altın harflerle yazdırmıştır. Kendi elinizle bir kahraman yarattınız. Hayırlı olsun. Listedeki bazı siteler kapalı. Bazıları en son haberi 1 sene önce girmiş. Hangi mantıkla o siteleri listeye hem de A, B kategorilerine aldınız. Hiç mi aklınız vicdanınız yok. Haber46'nın C'de olduğu, Maraş Pusula'nın hiç olmadığı bir listenin altına nasıl imza attınız beyler? Yazıklar olsun. Alın listenizi başınıza çalın.

...

Yavuzselim

İnanıyorum ki tüm maraş arkanız da olacak yeter ki çizgini kaybetme hep böyle dik dur

...

Asil ede

Haber46 olarak bu şehrin gerçeklerini kaleme aldığınız için bu durumdasınız bu yazıdada bilgilendirdiğiniz çok iyi olmuş o a katogorisindeki yayın organları yokken siz vardınız gerçekleri yazdığınız için arkanızdayız sizin bu durumda daha çok çalışıp daha çok insanları gerçek haberleri bildirmeniz en doğrusu olacaktır başarılar dilerim

...

kayt

maraştaki yerel pespaye basın ak partiden yemleniyor.işleri güçleri 50 kuruşluk işi büyütmek ak partiyi şişirmek..maraşlının parası deniz.....iyiki varsın haber 46...

...

İsmi lazım değil

Başkan aylık abonelik sistemi getir. Verelim hakkı neyse. Seni bu 3 kuruşluk adamlara ekonomik anlamda mecbur bırakmayalım yeter ki!...

...

Pehlivan

İki yiğit çıktı meydanaaaaa Yok yok maalesef iki yiğit yok tek yiğit var o da Haber46. Bu şehirde bir yiğit daha olaydı şehrin sırtı yere gelmezdi. Yürü Haber46 arkandayız. Sana güveniyoruz. Güvenimizi boşa çıkarma ne olur.

...

Yedirmeyiz

Kahramanmaraş'ımızın tek cesur sesi Haber46'yı size yedirmeyecegiz. Haber46 bu şehrin gek umududur. Haber46 zarar görürse Kahramanmaraş zarar görür. Bhna izin vermeyeceğiz.

...

Millet

Dün bazı gazeteci arkadaşlara Haber46'ya sahip çıkmak gazetecilerin onurudur. Bu gün Haber46'yı ortaya atıp yalnız bırakanların yarın halkın yüzüne bakacak yüzleri kalmayacaktır. Ben olsam Haber46'ya yaptığınız haksızlığı düzeltmeden listede olmuyorum der ve listeden çıkarım dedim. Ancak maalesef Haber46'dan başka medya yok Maraş'ta. Yazıklar olsun. Ak Parti devri bittiğinde her şey unutulur bu günler unutulmaz. O zaman halkın yüzüne nasıl bakacaksınız? Seninleyiz Haber46. Millet seninle merak etme. Sen yeter ki doğruluktan ayrılma. Allah Haber46'yı korusun.

...

Suzan hanim

1-marasta cahil gazeteci ve haberci çok meydani eline kalem alan salliyor guvvetli 2-mesele 1,5 milyon marasliya tarafsiz haber aktarmak mi yoksa 3-5 kisinin taşeron matbaasi mikrofonu olmak mi ? 3- 1,5 milyonun marasli hemserimizin menfaati 3 ve 5 kisinin menfaatinden cok buyuktur ve kutsaldir 4- maras derebeylik ile yonetilen bir sehir degildir bu sehir icin tum secilmisler veya atanmislar hizmet etmelidir sanki 1,5 milyon 3-5 partli kisiye hizmet icin yarişiy

...

Yalnız Değilsiniz

Haber46 yalnız değildir. Kahramanmaraş'a tek sahip çıkan basın Haber46. Kahramanmaraş kendisine sahip çıkan Haber46'ya topyekün sahip çıkmalıdır. Haber46'yı sustururlarsa haksızlıklara dur diyecek, karşı çıkacak medya kalmayacak ortada. Bu yüzden diyorum ki, Haber46'yı yalnız bırakanları biz de millet olarak yalnız bırakalım. Haber46'nın etrafında kenetlenelim. Görelim el mi yaman bey mi yaman.

...

Kolombiyali hökkeş

Z kategorisindeki siyasilerin hatalarini konuşabilen tek yayin organi olarak C kategorisinde boyle bir gazeteyi gunluk takip etmekten onur duyiyk ede soz konusu 1.5 milyon maraslinin menfaati ise soylenmedik soz kalmamali

...

Yalaka

Kardeşim yalakalığın Y sini bilmiyorsunuz sonra da listeye gireceğiz diyorsunuz. Bize ne haberciliginIzden. Bize yalakalığınız lazım. Ne kadar yalakalik o kadar ilan. Allahım ya. Yalakalik bilmeyen adamlar da listeye gireceğiz diyorlar ya, Aklima mukayyet ol Allah'ım. Şaka bir yana destekliyoruz sizi Haber46. Yanınızdayız. Allah güç kuvvet versin.

...

Onur

Verdiğiniz onur mücadelesini Büyük bir hayranlıkla Takip ediyoruz. Siz sadece Haber46'nın değil Kahramanmaraş basınının onuru için mücadele ediyorsunuz. Allah güç kuvvet versin. Destekliyoruz.

...

Emre Balkan 

Kalemine sağlık kardeşim.
Biz halk olarak bize düşen ney varsa emredin şahsıma söylüyorum!
Yeterki bizi doğru bilgilendirin yeter.
Başarılarınız daim olsun...