Koruyucular Konfederasyonu Yönetim Kurulu üyesi, Kahramanmaraş Güvenlik Koruyucuları ve Şehit Aileleri Dernek Başkanı Celalettin Fırtına, güvenlik koruyuculara erken emeklilik maddesinin ret edilmesi kararının siyasi olduğunu belirtti.

TBMM İçişleri Komisyonu’nda akşam saatlerinde görüşülen koruculara erken emeklilik getiren düzenleme tartışma oluşturdu. 2500 korucu ve milyonlarca emekli olacağı ilgilendiren haber önceki gün Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) İçişleri Komisyonunda görüşülerek başka komisyona havale edildi.
Gelişmeler hakkında Haber46’ya açıkmalarda bulanan Koruyucular Konfederasyonu Yönetim Kurulu üyesi, Kahramanmaraş Güvenlik Koruyucuları ve Şehit Aileleri Dernek Başkanı Celalettin Fırtına: “İçişleri Komisyonuna sunulmuş olan ilgili kanunun bazı eksiklikler veya siyasi nedenden olduğunu düşündüğümüz sebeplerden ötürü geri çekilmiştir. Bu yasasının tekrar düzeltilerek komisyonu yakında geleceğini ümit ediyoruz” dedi.

2500 YENİ KİŞİ KORUYUCU OLACAK

Fırtına açıklamasında şunlara yer verdi: “Bu yasanın çıkması ile 2500 koruyucu emekli edilecek yerlerine tekrar oğlu veya kardeşi olmak şartı ile 30 yaş altındaki gençlerin yeniden koruyucu olarak alınacak. Böylece koruyuculuk camiamızda eski yaşlı koruyucu kalmayacak. Yaş ortalaması 32 yaş olacak. Güvenlik koruyucularımız böylelikle terörle mücadeleye daha etkin bir şekilde devam edecek. Bununla birlikte koruyuculuk sisteminde özlük haklarında ileriki zamanlarda bir iyileştirme bekliyoruz. Bu yasının çıkması hem devletimiz açısından hem de güvenlik koruyucuları olarak bizim faydamıza olacağını düşünüyorum. Yakın zamanda bu komisyona tekrar getirilir. Emeklilik yasasının bir an önce çıkarılmasını ümit ediyorum.

20 BİN KİŞİ EMEKLİ OLDU

678 KHK ile koruyuculuk sisteminin 2017 yılında emeklilik yaşının bir defaya mahsus tekrar düzenlenmesi ile birlikte Kahramanmaraş’ımızda 900’ün üzerinde, 26 ilimizde 20 bin civarında güvenlik koruyucumuz emekli olmuştur. Tekrar yerine koruyucu alınmış böylelikle koruyuculuk sistemi daha da gençleşmiştir. Bu yasaya istinaden koruyuculuk sisteminde, tekrar daha da genç hale gelmesi için geçtiğimiz Pazartesi günü İçişleri Komisyonuna sunulmuş olan ilgili kanunun bazı eksiklikler veya siyasi nedenden olduğunu düşündüğümüz sebeplerden ötürü geri çekilmiştir. Bu yasasının tekrar düzeltilerek komisyonu yakından geleceğini bekliyoruz.

YETERLİ ŞEKİLDE TERÖR İLE MÜCADELE YAPILIYOR

Son iki yıldır terör örgütü üzerine gidilmesi konusunda siyasi iradenin kararlığı cumhurbaşkanımızın dik duruşu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bu konuda duyarlılığı ile asker koruyucu polis uyum içerisinde terörle mücadelede çok daha başarılı sonuçlar alınıyor. Terör örgütünün inlerine girildi. Sığınıkları bulunup ağır silahları ele geçirildi. Kış yapılanmalarını artık yapamaz hale geldiler. Artık örgüt dağılma aşamasında bir yandan teslim olmalar başladı, bir yandan örgüt içinde intihar olayları arttı. Sözde terör örgütü liderlerinden Murat Karayılan’ın da örgüte verdiği talimatta ikişer üçer kişi halinde gezin. Sivil halkın arasında gezin. Dağda gezemez hale geldiler. Ümitleri kırıldı, Güneydoğu’da bunlara katılım bitti. Destekte bitme aşamasında. Yakın zamanda terör bu topraklardan temizlenecek.

GÖREV ALACAĞIZ

Suriye’ye yapılacak olası bir müdahalede kesinlikle güvenlik koruyucuları olarak bizlerde görev alırız. Güvenlik koruyucuları kesinlikle son 678 KHK ile artık sadece kendi illerinde değil her ilde, hatta sınır ötesi operasyonlara da katılabiliyor. Daha önce de Afrin’de 250 tane güvenlik koruyucumuz görev yaptı. EL-BAB’ta da Fırat’ın doğusunda da koruyucularımız askerimizin yanında olacak. Biz buna hazırız. ABD’nin 19 bin tır silah vermesi önemli değil. Münbiç tarafında Zeytindalı harekatı ile bunlara silah vermişti. O silahları bırakıp kaçtılar. Fırat’ın doğusunda bu silahları bırakıp kaçacaklar.

Haber: Mustafa Kılınç