AK Parti Kahramanmaraş milletvekili İmran Kılıç, bu yıl 5'incisi düzenlenen Kahramanmaraş Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarında Haber 46 ekibine açıklamalarda bulundu. Kılıç: “Fuarlar önemli. Kitap fuarı bir o kadar daha önemli. Büyüklerimizin bir sözü var: ‘Kişi okuduğu kadar adamdır’ derler. Bu fuarlar bunun için önemli” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 5'incisi düzenlenen Kahramanmaraş Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı düzenlenen törenle açıldı. Fuara yoğun ilgi olduğu gözlemlenirken, ziyaretçilerin ardı arkası kesilmedi.

Fuarı ziyaret ettiği esnada Haber 46’ya özel açıklamalarda bulanan Kılıç: “Fuarımızdaki şu ortam herşeyi özetliyor. Fuarın Kahramanmaraş’ınıza, ilçemizdeki ve tüm mahallelerimizde beraber, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Kahramanmaraş’ımız okumanın yazmanın, kitabın kültürün, edebiyatın, şiirin, düşüncenin başkentidir. Bu kitap fuarına olan ilgi, gençlerimizin, büyüklerimizin, toplumun her kesiminin harıl harıl göstermiş odluğu ilgiden de zaten anlıyoruz” şeklinde konuştu

FUARLAR ÖNEMLİ

Fuarların önemli olduğuna dikkat çeken Kılıç sözlerini şöyle sürdürdü: “Kitap fuarı bir o kadar daha önemli. Büyüklerimizin bir sözü var: ‘Kişi okuduğu kadar adamdır’ derler. Kitap fuarları insanların gelip, her kesimi ile beraber, kitap havasını solumasına, kitabı görmelerine, kitaplara dokunmalarına, arada şartlarına göre birkaç kitap almalarına, aldıkları kitapları okumalarına vesile olan bir ortamdır. Bu fuarı kesintisiz düzenleyen başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç olmak üzere, katkısı olan herkese Kahramanmaraş’ımız adına teşekkürlerimizi sunuyorum.

İLGİ ARTACAK

Bu fuarın bundan sonra da ilgi artarak ve kapasitesinin genişleyerek devamını diliyorum. Fuarın daha başındayız, ilk günlerindeyiz. Kahramanmaraş’ımızın her yerindeki insanlarımız ile beraber, bölgemiz ve komşu vilayetlerimiz insanların da bu fuara mutlaka gelmelerini, bu havayı teneffüs etmelerini kitapları görmelerini, kitap almalarını buradan kendilerine söylüyorum. Kitap fuarını vesile ederek, Kahramanmaraş’ın damak tatlarından yesinler. Dondurmasından tatlısından yesinler. Kahramanmaraşlı hemşerilerimiz kendilerine fazlası ile misafirperver davranacaklarıdır”

Haber: Mustafa Kılınç