CHP PM Üyesi, Kahramanmaraş Milletvekilli ve partisini İçişleri Komisyonu’nda temsil  eden Ali Öztunç’un Kahramanmaraş’ın Ilıca Mahallesi  merkez olmak üzere bir ilçe ve aynı adla bir belediye, Narlı Mahallesi merkez olmak üzere bir ilçe ve aynı adla bir belediye ve Düzbağ Mahallesi merkez olmak üzere bir ilçe ve aynı adla bir belediye kurulması talebi, TBMM İçişleri Komisyonu tarafınca kabul görmedi.

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanlığı tarafından görüşülen Karayolları ve Trafik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun Teklifi’nin 48. Maddesinin değiştirilmesi talebinde bulunarak; Hakkari’de ilçe olması planlanan Derecik Beldesi gibi benzer özellikler taşıyan Kahramanmaraş’ta 3 bölgenin de ilçe statüsüne kavuşması ve bu sayede devlet imkanlarının yöre insanına ulaşır hale gelmesinin hesaplarını yapan Cumhuriyet Halk Partisi’nin(CHP) teklifi, AKP Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç’in başkanlığını yaptığı komisyon tarafından reddedildi.
KOMİSYON BAŞKANI KAHRAMANMARAŞ MİLLETVEKİLİ AMA…
Kahramanmaraş’ta ilçe olması önerilen mahallelerin sosyo kültürel yapıları, ekonomik yapıları, turizm, ulaşım ve nüfus yapıları dikkate alındığında bölgenin kalkınması ve hızla gelişmesi anlamında lokomotif görev üstleneceği öngörülürken, teklifin  Kahramanmaraş’ı Ankara’da temsil etmesi için seçilen ve İçişleri Komisyonu Komisyon Başkanı görevini yürüten AKP’li Celalettin Güvenç’in başını çektiği üyelerce reddedilmesi, başta Narlı, Düzbağ ve Ilıca halkı olmak üzere tüm şehri derin bir hayal kırıklığına sevk etti.
“Kahramanmaraş’ın çehresini değiştirecek ve kentin yıllardır beklediği atılıma olumlu katkılar sağlayacak” yorumları yapılan teklif kabul görseydi kurulacak yeni ilçeler şu mahalleleri kapsayacaktı; Düzbağ İlçesine bağlanacak mahalleler: Küçükcerit, Aksu, Bozlar, Küçüküngüt.
Ilıca İlçesine bağlanacak mahalleler: Hacıibrahimuşağı, Süleymanlı, Kertmen, Beşen, Hacınnoğlu, Hacıbudak, Sarıgüzel, Kozcağız, Çamlıbel.
Narlı İlçesine bağlanacak mahalleler:  Söğütlü, Doğanlıkarahasan, Eskinarlı, Seyrantepe, Aslanbey, Denizli, Maksutuşağı, Kelibişler, Cennetpınarı, Bayramgazi Akçakoyunlu, Akdemir, Çiçek, Çiğdemtepe, Çöçelli, Dedepaşa, Eğlen, Emiroğlu, Evri, Hanobası, Çimikanlı, Kadıncık, Karabıyıklı, Karaçay, Karahöyük, Narlı, Nefsidoğanlı, Osmandede, Ördekdede, Sarıerik.