Emeklilikte yaşa takılanlara emeklilik getiren yasa teklifi plan ve bütçe komisyonuna devir edildi. TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç: “Bunun yeri İçişleri Komisyonu değil. Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmesi gerekiyor. Bu işin SGK ve bütçeye maliyeti ne olacak bilen var mı?" dedi.

TBMM İçişleri Komisyonu’nda akşam saatlerinde görüşülen koruculara erken emeklilik getiren düzenleme tartışma oluşturdu. Ana muhalefet partisi CHP, korucularla ilgili emeklilik düzenlemesine günlerdir kamuoyunda tartışılan ve konuşulan emeklilikte yaşa takılanların taleplerini eklemek için önerge hazırladı. 1500 korucu ve milyonlarca emekli olacağı ilgilendiren haber önceki gün Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) İçişleri Komisyonunda görüşüldü. 
BU KOMİSYON BUNA KARAR VEREMEZ
AK Parti ve MHP tarafından verilen önergenin gerçekesinde "Teklif edilen madde korucuların emeklilik süreçleri ile ilgili düzenleme içermektedir. Komisyon görüşmelerinde diğer çalışanların emekliliğine ilişkin de önergeler verilmiştir. Bu sebeple emeklilik konusuna ilişkin hususların ve tekliflerin ilgili komisyonda görüşülmesi düşüncesiyle bu maddenin teklif metninden çıkarılması öngörülmektedir" ifadesi kullanıldı.
Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç de emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) önergesine karşı çıkarak, "Bunun yeri İçişleri Komisyonu değil. Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmesi gerekiyor. Bu işin SGK ve bütçeye maliyeti ne olacak bilen var mı?" dedi.
Güvenç, AK Parti önergesi için de "Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili konu, bu 1500 korucunnun konusu da oraya eklenir, orada tartışılır, derli toplu olur, diyorlar" değerlendirmesinde bulundu.