Son dönemde ulusal meseleler yüzüne genel seçimler kadar önemli hale gelen yerel seçimlerin çalışmasına start verildi. Kahramanmaraş’ta şu ana kadar 4 Büyükşehir Belediyesi için il başkanlığına müracaat oldu.

ABD’nin dolar manipülasyonu, AK Parti ve MHP’nin yerel seçimlere birlikte girmemesi, Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesi, Suriye meselesi, Irak meselesi derken yerel seçimler Türkiye gündeminin en baş sırasına oturdu. İstanbul, Ankara, İzmir kadar önemli olan Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediye başkanın kim olacağı ise merak konusu oldu. Mevcut Başkan Fatih Mehmet Erkoç’un yaptığı çalışmalar ve 4 Türkiye birinciliği alması ve teşkilattan gelmesi ise şansının yüksek olduğu şeklinde yorumlanıyor.
Önceki gün KASKİ Genel Müdürlüğünden alel acele istifa eden Mustafa Uzunlar ve Harita Mühendisi Mustafa Buluntun adaylıkları da biliniyor. Ayrıca Genel merkeze de Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi için 2 veya 3 müracaatın olduğu da öğrenildi
BÜYÜKŞEHİR ADAYI
AK Parti’nin bu sene getirdiği bir diğer yenilik ise mevcut belediye başkanlarının aday olmaması. Ama bu belediye başkanları seçilmeyeceği anlamına gelmiyor. 2014 yılında ki seçimlere bakılacak olursa 2019 seçimleri çoğu şeye gebe.
Özellikle yaptığı projeler ile 4 Türkiye birinciliği bulanan Fatih Mehmet Erkoç’un şansının yüksek olduğu kulislerde ve genel merkezde dillendirildiği bildirildi. Kasım 2013 tarihindeki AK Parti Grup Toplantısında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıklanan Erkoç, Hasancıklı’da kalabalık tarafından karşılanmıştı. Şuana kadar yapılan anketlerde başarı oranı yükseklerde çıkan Erkoç’un projelerinin devamı için bir dönem daha yerinde kalacağı tahmin ediliyor.