Kahramanmaraş'ta 101 yaşındaki Zeynep Bekereci ile 74 yaşındaki Sultan Akdeniz, cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için bağışta bulundu.

Türkoğlu ilçesinde yaşayan Bekereci ve Akdeniz, seçim kampanyasında kullanılmak üzere Erdoğan için açılan bağış hesabına para yatırmak üzere banka şubesine geldi. İki kadın, 65 yaş üstü maaşlarını çektikten sonra 100'er lirayı ilgili hesaba yatırdı. Bekereci'nin oğlu Nadir Bekereci de sembolik olarak bir miktar para havale etti.

Zeynep Bekereci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erdoğan'ın hesabına para yatırmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Ailece Erdoğan'ı sevdiklerini ifade eden Bekereci, "Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olması için her namazdan sonra dua ediyorum. Allah ömrümden alsın ona versin" dedi.

Oğul Nadir Bekereci de yoğun ısrar üzerine bankaya gelerek, Erdoğan için açılan hesaba para yatırdıklarını belirtti.

İlk etapta yaşlı oldukları için getirmek istemediğini ama ısrar üzerine dayanamadığını ifade eden Bekereci, şunları kaydetti:

"Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanı ve dünyadaki İslam alemine lider olması için 'para yatıracağız' dediler. 'Geçiminizi sağlayamıyorsunuz mutlaka bu parayı yatırmanız gerekiyor mu' diye sorduğumda 'yatıracağız' dediler. Bu nedenle kendilerini bankaya getirdim. Yardımlarını yaptılar, memleket için hayırlı olsun."