Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör’ün seçilmesinin ardından, ilçelere kimin belediye başkan adayı olacağı merak konusu oldu. Kulislere düşen bilgilere göre ise Güngör, milletvekilleri ve il teşkilatı ile birlikte ilçe belediye başkan adaylarının seçileceği öğrenildi.

31 Mart Yerel seçim sathına giren Kahramanmaraş’ta, 4 yıl boyunca Hayrettin Güngör Şehrül Eminlik görevini yürütecek. Kulislerden alınan bilgilere göre, AK Partinin bu seçimde izleyeceği bir yol ise bütünşehirlik kavramı. Yani merkezine Büyükşehir Belediye Başkanını alan sisteme göre ilçeler, Büyükşehir belediye başkanı, vekiller ve il ilçe yönetimi seçiyor. Mevcut duruma göre ve kulislerde konuşulanlara göre, ilçe belediye başkanlarının hepsinin değişeceği yönünde kuvvetli ihtimaller üzerinde duruluyor. 
İLÇELER BÜYÜKŞEHİR’E GÖRE ŞEKİLLENECEK
Hayrettin Güngör, vekiller ve il-ilçe yönetiminin üzerinde duracağı adaylar seçildikten sonra genel merkeze gönderilen listeler Cumhurbaşkanı veya onun görevlendireceği biri tarafından onaylanarak kamuoyuna açıklanacak. Süreci takip eden zaman diliminde ise adaylar sahaya inerek halkın içine karışacak. Seçim stratejisine göre belirlenen bu hamle ile Kahramanmaraş’ta belediye başkanları arasında yaşanabilecek sorunlar ortadan kalkmış olacak. İl ve ilçe arasındaki koordinasyon tam manası ile sağlandığı için yatırımların da hız  kazanması bekleniyor.
GÜNGÖR’ÜN AÇIKLAMASININ PERDE ARKASINDA BU MESAJ VAR
Öte yandan bir açıklama yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hayrettin Güngör, Türkiye Belediyeler Birliğinde 10 yıldır çalıştığını, ve bu görevi nedeniyle yerel yönetimlerle ilgili uluslararası örgütler ve ağlarda çeşitli toplantılara katılıp dünyadaki birçok yerel yönetim örneklerini görme fırsatı olduğunu belirtti. 
KAHRAMANMARAŞ KAZANACAK
Güngör şunları kaydetti:  "Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun. Bize bir güven duydu ve bu görevi bize tevdi etti. Bu benim sorumluluğumu kat kat artırıyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle biz bir makama talip olmuyoruz, bir göreve talip olduk. Sloganımız birlikte belediyecilik. İnşallah hep birlikte Kahramanmaraş'ın bütün dinamikleriyle, bütünleştirici olarak, bir anlayışla ve istişare yöntemiyle bilgi, birikimimizle ilimiz için harcamaya çalışacağız. Rabbim bizi mahcup etmesin, Allah yardımcımız olsun." 
Kahramanmaraş'ın birçok avantajları bulunan güzel bir şehir olduğunu belirten Güngör, "Şu ana kadar getirilen aşamayı bir adım daha ileriye götürmek istiyoruz. Geçmişte hangi zamanda hangi görevde bulunmuş olunursa olsun herkesin bir katkısı olduğunu düşünüyorum ve onlardan da Allah razı olsun." dedi.