İYİ PARTİ İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ'ın Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde yapacağı ' Ülkemizin gerçek Beka Sorunu Suriyeliler konulu konferansı ' Büyükşehir Belediyesi tarafından iptal edildi. Bunun üzerine gerginlik üst seviyeye çıkarken, İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Çabukel ve yönetimi yarın basın açıklaması yapacak. Büyükşehir Belediyesinin ise Ümit Özdağ konferansını, 100. Yıl etkinlikleri kapsamında Türk Halk Müziği Konseri düzenleneceği gerekçesi ile iptal ettiği öğrenildi. 

Mehmet Akif Ersoy kültür Merkezinde yapılması planlanan konferans, Duygu Düğün salonunda yapılacak. 

İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Çabukel'in yarın yapacağı açıklama merakla bekleniyor.

İŞTE İYİ PARTİ'DEN ALINAN BİLGİLER

22.02.2020 Cumartesi saat 18:30’ da Mehmet Akif Kültür Merkezi’nde Sn. Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın ülkemizin gerçek Beka Sorunu ‘Suriyeliler ‘ konulu konferansı için;

24.01.2020 tarihinde Büyükşehir Belediyesi Kültür Ve Turizm Daire Başkanlığı aranmış milletvekilimizin şehrimizi ziyaret edeceği ve salonların durumları ile bilgi istenmiştir.

Salonların 12 Şubat 100. Yıl kutlamaları ile ilgili dolu olduğu ve mümkünse programın 12 Şubat sonrasında gerçekleştirilmesi halinde, salonlarla ilgili bir sıkıntı olmayacağı Kültür Ve Turizm Daire Başkanlığı tarafından ifade edilmiştir.

Bunun üzerine 22.02.2020 Cumartesi günü Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi Konferans salonunun boş olduğu teyit edilmiş ve tarafımıza opsiyonlanması ile ilgili mutabakata varılmıştır.

12.02.2020 tarihinde salon ücreti ile ilgili para yatırılmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanlığı veznesine gidilmeden önce Kültür Ve Turizm Daire Başkanlığı tekrar aranmış ve salonla alakalı bir problem olmadığı konusunda teyit alınmış ve belirtilen meblağ vezneye yatırılmıştır.

Program hazırlıkları kapsamında davetiyelerimiz bastırılmış, Protokole, STK ‘lara dağıtılmıştır.

Sosyal medya üzerinden konferans duyuruları yapılmış, bez afişlerimiz halkımızın görebileceği noktalara asılmıştır.

Programa 2 gün kala önce bez afişlerimiz basit gerekçelerle toplattırılmış, sonrasında da o gece salonda 100. Yıl etkinlikleri kapsamında Türk Halk Müziği Konseri düzenleneceği gerekçesi ile salonun tarafımıza tahsis edilemeyeceği ; vermiş olduğumuz salon tahsis talep yazısına ilgi kurularak ;

20.02.2020 tarihinde bildirilmiştir.