Kahramanmaraş aylardır Termik Santralller, İstasyon Köprüsü, Hal Kavşağı, Aksu Çayının kirliliği, Havalimanına uçakların inmesinin iptal edilmesi gibi önemli sorunları tartışıyor. Tüm bu sorunlar tartışılırken MHP teşkilatlarının suskunluğu ise vatandaştan tepki topluyor.

Sosyal medyada ve Haber46'nın bu konularla ilgili haberlerinde yorum yapan pek çok kişi MHP İl Başkanlığı ve İlçe Başkanlıklarının bu sorunları görmezden gelmesini eleştiriyor. Özellikle Termik Santrallere filtre takılmasının ertelenmesi ile ilgili kanun tartışılırken, özellikle Afşinli olan İl Başkanı Ertuğrul Doğan'ın ve MHP Afşin ve Elbistan ilçe başkanlarının suskun kalması tartışılıyor. MHP Afşin Elbistan konusunda sahayı tamamen Ali Öztunç'a bıraktı ve sessiz kalmayı tercih etti.

Haber46'ya yazan bir okuyucu "MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Ertuğrul Doğan Afşinli bir hemşehrimiz. İsterdik ki, yumruğunu masaya vursun ve Afşinli akrabalarının, hemşerilerinin hakkını korusun. Ancak yapmadı, suskun kaldı. Bu Afşinli hemşerilerini çok üzdü" dedi.

Yine bir okuyucumuz gönderdiğimesajda ''Sanırım MHP il teşkilatları Cumhur İttifakı'nı yanlış anlamışlar. Beka konusunda iktidarı desteklemek başka, halkın sorunlarına karşı duyarsız olmak tamamen başka bir şey. Burada Afşinli Elbistanlı yüzbinlerce insanın bekası söz konusuydu ve hemşerimiz olan il başkanı bizim hakkımızı savunmadı" diye konuştu.

Vatandaş Cumhur ittiffakı ortağı olarak MHP'den gelecek tepkilerin ve eleştirilerin sorunların çözümünde daha etkili olacağını düşünüyor.