İddiaya göre Piyade Uzman Onbaşı Bekir Gündeş, 4 Mayıs 2020 günü, yola tuzaklanan mayına basması sonucu şehit oldu. Şehidin cenazesine katılan AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, şehidin memleketi Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi'ne bağlı Ilıca-Beşen Mahallesi'ndeki su sorununun çözülmesi için şehit ailesine söz verdi.

Aradan geçen 18 aya rağmen bu söz tutulmadığı gibi şebekenin masrafı olarak 7 milyon lira gibi bir bedel bahane edilerek şehit ailesi dışlandı.

'BENİM OĞLUMU BANA GETİR'

Verilen sözün yerine getirilmemesi üzerine AKP'li Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'ü makamında ziyaret eden şehidin annesi Gülbahar Gündeş, ''Hayrettin Güngör Ilıca'ya gelmiş. Ilaca'da demiş ki 'şehit ailesi su istiyor' demiş. '7 trilyon lira çıkıyor' demiş. O lafıda geldiler bana söylediler. Bende arabaya bindim yanına vardım. Kendisine böyle böyle demişsin. 7 trilyon ben vereyim benim oğlumu bana getir dedim, seslenemedi, öyle dona kaldı. Ben suyumu istiyorum. Ben kuyu suyuda istemedim, akarsuyu istedim. Buraya gelenlerin hepside bana söz verdi. Getiririz senin suyunu dediler, 18 ay oldu daha su gelmedi. 18 aydan beri hiç bir çalışma olmadı, her yere de dilekçemizi verdik'' şeklinde konuştu.

'MAHİR ÜNAL GELDİ SÖZ VERDİ'

Kanal Maraş'a konuşan şehidin babası Kazım Gündeş ise, ''Biz şehidimizin adına devletimizden su istedik. Mahir Ünal geldi söz verdi, Hayrettin Güngör geldi söz verdi. Şehidimiz adına başka hiçbir talepte bulunmadık'' dedi.

BÜYÜKŞEHRİ BELEDİYESİ'NDEN YALANLAMA

İddialar üzerine Kahramanmaraş Büyükiehir Belediyesi yazılı bir açıklama yaparak hem konuyu gündeme taşıyan İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Çabukel'i, hem de şehit ailesini yalanladı. Belediye açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

İYİ Parti il Başkam Ahmet Cabukel ve Sözcü Gazetesi iddialanna cevaptlr:

Besen Mahallesi'nde, "icmesuyu sorunu var. Burada 18 aydlr bir civi bile cakilmadl" gibi mesnetsiz iddialarda bulunan Cabukel'in; mensup oldugu partinin Grup Baskanvekilinin şehit ailesine ettiği küfürü yine 'el cabukluguyla' sümen altı etme cabaslna Sözcü gazetesi de ortak olmustur. Gerek Cabukel'in aciklamalarl gerekse Sözcü gazetesinin iddialanna karşılık kamuoyunu dogru bilgilendirme adlna aclklama yapllmasl lüzum görülmüştür.

Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon idaresi, Besen Mahallesinde mukim sehidimizin ailesinin icmesuyu talebine binaen ve talepleri dogrultusunda Ilıca Merkezden veya Beşen Mahallesindeki vatandaslann sulama icin kullandlkları su kaynaklanndan icmesuyu temini callsmalanna baslamştır. Ancak talep edilen kaynaklardan su temini konusunda vatandaslarla ihtilaf yasanması sebebiyle calışmaların uzayacağı öngörülmüstür. Bu sebeple icmesuyu sondaj kuyusu, ileri Teknolojili Paket Aritma Tesisi, Depo,15 km isale ve sebeke hattı inşa edilerek Akgül, Demirkapl ve Sehit Ailemizin bulundugu Akfakı Obaları olmak üzere yaklaşlk 670 nüfusun icmesuyu ihtiyacı karşllanmıştır. Çalışmalann tamamlanmaslndan sonra bölgeden herhangi bir şikayet gelmemekte veolumlu görüşler bildirilmektedir. Aynca Illca bölgesindeki icmesuyu sorunlarının kalıcı cözümü icin Ayranpınarı Kaynağından icme suyu isale edilmesi icin proje calışmaları devam etmektedir.

Konu bu sekilde netken, grup baskanvekilinin sehit yakınına ettiği küfürü örtbas etme çabasında olan İYİ Parti İl Baskanı Sn. Ahmet Çabukel ve yayınladığı haberle bu çabaya ortak olan Sözcü gazetesinin nasil bir hezeyan icerisinde oldukları ortadadır.

Kamuoyuna sayglyla arz olunur.

Kahramanmaraş Büyüksehir Belediyesi

İYİ PARTİ İL BAŞKANI AHMET ÇABUKEL'DEN JET CEVAP

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin sosyal medyadan yaptığı açıklamaya İYİ Parti İl Başkanı yine sosyal medyadan cevap verdi. Çabukel açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Yahu kardeşim yine yanlış anlamışsınız. Ya haberi izlemediniz, yada izlediğinizi anlamıyorsunuz. İçme suyu istiyorum diyen ben değilim. Şehidimiz Ali Bekir Gündeş’in kıymetli annesi ve babası. Şimdi sen şehit ailemize yalancı mı diyorsun? Bu kadar küçülmeyin.