Alperen Ocakları Kahramanmaraş Eski İl Başkanı Ökkeş Ekberoğlu, Remzi Çayır suikastı ile ilgili olarak: “Remzi Çayır’a düzenlenen suikastta parti içi hesaplaşma olduğuna inanıyorum. Ama gözümüzle gördüğümüz ispat edeceğimiz bir durum değil” dedi.

Önceki gün Ankara’da bir otoparkın girişinde silahlı saldırıya uğrayan BBP eski Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır, olayı yara almadan atlatmıştı. Yaşanan olaylar ışığında bir açıklama yapan Alperen Ocakları Kahramanmaraş Eski İl Başkanı Ökkeş Ekberoğlu çok konuşulacak bir iddiayı dile getirdi. Çayır Suikastının arkasında parti içi hesaplaşma olduğunu belirten Ekberoğlu: “Bu zaman kadar Remzi Çayır kendilerinin yanında iken, herhangi bir sorun yaşamazken, Remzi Çayır bir anda muhalif çalışma başlattıktan sonran neden bu olaylar cereyan ediyor? Neden bu olaylar bu noktaya getiriliyor? Ben şunu ifade ediyorum; ‘Genel merkez ile bağı olmasa da bazılarının bu işi kaşıdığını’ düşünüyorum” şeklinde konuştu

DERİN ÇATLAK

Dursun Özmen’in davasında BBP içerisindeki çatlağın ortaya çıktığını belirten Ekberoğlu şöyle konuştu: “BBP’nin içerisindeki bu çatlağın sebebi BBP Merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun suikastı ile ilgili Sayın Mustafa Destici’nin ilgilenmemesi. Adliyeye daha önce Muhsin Yazıcıoğlu’nun ailesi ile gelen Sayın Mustafa Destici neden tek başına geldi? Daha önce Ankara’dan geldiği zaman adliyeye aile ile giriş yapan Sayın Mustafa Destici tek başına girdi? Ayrıca bu süreçte, kendilerinin aile il arasının apaçık olduğu ortada

REMZİ ÇAYIR MUHALİF OLDU

Bire bir Muhsin Yazacıoğlu’nun ailesi ile derin çatlak var demekte yanlış olur. Ama şu vardır, Remzi Çayır uzun zamandan bu yana genel merkeze karşı tepkisi vardı. Tepki süreçlerini devam ettiriyordu. En son Adliye’deki olay Remzi Çayır’ın üzerine atılı ama, bu olayda Sayın Çayır’ın kabahatinin olmadığını inanıyorum. Aile sadece tepkisini gösterdi. Yani Muhsin Yazıcıoğlu’nun davası ile ilgili Ankara ve genel merkezin pasif olduğundan dolayı bu olay gerçekleşti.

HİÇBİR PARTİDEN ADAY OLMASI SÖZ KONUSU DEĞİL

Gülefer Yazıcıoğlu’nun İYİ Parti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Aday Adayı olma yönünde kesinlikle bir durumu söz konusu değil. Hiçbir partiden aday adayı olması söz konusu değil. Aile ile bazen görüşüyoruz. Kesinlikle Kahramanmaraş’ta böyle bir durum yok. Furkan Yazıcıoğlu, Gülefer Yazıcıoğlu’nun kesinlikle ve kesinlikle hiçbir partiden aday olması söz konusu bile değildir. Remzi Çayır’ında adının İYİ Parti ile ilgili ilişkilendirmeye çalıştılar. Kesinlikle böyle bir durum söz konusu değildir. Bunlar yalan haber özellikle bu duruma kimsenin inanmamasını istiyorum.

REMZİ ÇAYIR KURBAN SEÇİLDİ

Bu olayı Remzi Çayır’ın üstüne atmaya çalışıyorlar. Burada Remzi Çayır Muhalefet olduğu için kurban seçildi. Genel Merkez aileye bir şey diyemediği için, Remzi Çayır’ın üzerinden aileye mesaj vermeye çalışıyorlar. Remzi Çayır’ın yakından uzaktan yakından alakası yok. Aile kendi tepkisini gösterdi.

KENDİNE KARŞI ÇIKANA SIKMIŞ MI?

Mustafa Destici’nin; ‘Bize yumruk atan anlının çatına mermiyi yer’ söylemlerine karşını şunu demek istiyorum; ‘Daha önce kendine hakaret edenleri neden anlının çatından vurmadı?’ aslında bunu Muhsin Yazıcıoğlu’nun ağabeyine söylemeye çalışıyor. Onu da beceremiyor. Onda o kapasite yok. Sayın Mustafa Destic’de kapasite olsa bu lafı söylemez. Hiçbir arkadaş kendi arkadaşına tokat atmaz. Sayın Mustafa Destici’nun bu lafına inanılmaz derecede tepki var. Madem silah sıkabiliyorsa o kadar polisle gelip adliyede oturmasın. Bu zamana kadar davalara emniyet mensubu ile gelmezken, şu anda neden emniyet ile gelmeye başladın?

OLAYIN SUİKAST OLDUĞUNA İNANIYORUZ

Biz Muhsin Yazıcıoğlu’nun olayının suikast olduğuna inanıyoruz. Genel Merkezinde bişey yapmadığını görüyoruz. Ve seçimlerde de iddia ediyorum BBP hiçbir yerde aday göstermeyecek. AK Partiyi destekleyecek. Destekleyebilir. Millet ile istişare yapılır. Partimizin istişare yaptıktan sonra karar verilir”

Haber46 Haber Merkezi