Kahramanmaraş Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) Başkanı Ali Arpasatan, genel seçimlerle ilgili bir basın açıklaması yapt. "Genel seçimlerin yüksek bir katılım ve büyük bir olgunlukla gerçekleştirildiğini" söyleyen Arpasatan "Milletin iradesi sandıkta oluştuktan sonra herkesin sonuca saygı duyması gerekir" dedi.

"Sandıktan çıkan 4 parti hükümeti kuracak milletvekiline sahip olmadığına göre, koalisyon hükümeti kurulacaktır. Seçmen tek başına iktidar hakkını hiçbir partiye vermemiştir. Türkiye’nin yoluna devam etmesi ve istikrarın sürmesi için yeni seçilen meclis uzlaşı kültürüyle hükümeti hızlıca kurmalıdır." diyen KASİAD Başkanı Ali Arpasatan şöyle devam etti:

"Ülkemiz hükümetsiz kalmayacaktır ancak kurulacak hükümet uyum içerisinde çalışmalıdır. Erken seçim ihtimali vardır ancak unutmayalım ki her seçimin bir de maliyeti vardır. Son 14 aydır bu ülke seçim atmosferindedir.  Bu durumun daha fazla ekonomik dengeleri etkilemesine izin verilmemelidir. Parlamenter sistem etkin bir şekilde kullanılırsa bir çözüm bulunabileceğine inanıyorum.

 Ekonominin temelinde insan vardır. İnsanoğlunun yarını belli değilse üretim, tüketim ve yatırım yapmaz. İstihdamı arttırmaz. İşte bu nedenle geçiş döneminin kısa olması çok önemlidir. Siyasi partiler uzlaşma kültürünü önde tutmalıdır. Önemli olan gecikmemektir. Ekonominin uzun süre sahipsiz kalmaması gerekir.

 Kahramanmaraşlı iş insanları olarak hem kendi adımıza hem de çalışanlarımız adına gündemin bir an önce ekonomiye dönmesini bekliyoruz. Küresel iktisadi ortam belirsizliklerle dolu iken, içeride belirsizlik yaratma gibi bir lüksümüz yoktur."