Kahramanmaraş'ta uğradığı suikast sonucu şehit olan Muhsin Yazıcıoğlu'nun emaneti olan Büyük Birlik Partisi bölünüyor. Partinineski Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır ve yine Kahramanmaraşlı olan BBP’nin eski Genel Başkan Yardımcısı Haşim Yanar’da bulunuyor.

Rahmetli siyasetçi Muhsin Yazıcıoğlu'nun kurucu genel başkan olduğu Büyük Birlik Partisi'nin bugünkü genel başkanı Mustafa Destici'nin partiyi ilke ve felsefesinden ödün verdiğini belirten Remzi Çayır , 'Milli Yol Hareketi' adı altında oluşumun startını ülke genelinde vermeye başladıklarını açıkladı.

Remzi Çayır ve Haşim Yanar'ın başını çektiği Milli Yol Hareketi yapılanma çalışmalarını iller bazında tamamlamaya çalışıyor. Kuruluş öncesi son toplantılarını yapan deyeimli siyasetçiler, il il gezmeye devam ediyorlar.

Bu arada koşulsuz şartsız Ak Parti'ye ve Cumhur ittifakına destek veren Büyük Birlik Partisi'nin oy oranının nasıl etkileneceği ile birlikte Milli Yol Hareketi'nin Cumhur İttifakına mı yoksa Millet ittifakına mı yaklaşacağı da merak konusu.

Bu arada oluşumda Kahramanmaraşlı siyasetçi, Büyük Birlik Partisi Eski Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır parti kuruyor. Partide  Çayır'ın yanı sıra BBP Eski  Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan  Yardımcısı ve son Kongrede Genel Başkan Adayı  Haşim Yanar, BBP Eski  Genel Başkan  Yardımcısı ve Eski MKYK Üyesi Mehmet Efe, BBP   Kurucular Kurulu Üyesi Eski MKYK Üyesi Murat Sancak, BBP Eski MKYK Üyesi Ali Saraçoğlu, BBP Eski MKYK Üyesi Yavuz Arun, BBP Eski MKYK Üyesi  Cemil Aydilek,  BBP Eski MKYK Üyesi Tuncay Özfidan,   BBP  Kurucular Kurulu Üyesi Eski MKYK Üyesi  Arif Sağlam gibi isimler yer alıyor.