31 Mart Yerel Seçimlerinin belki de en tansiyonu yüksek olan ilçesi Pazarcık olmuştu. Önceki dönem Belediye Başkanı olan yöre insanı Kamil Dalkara CHP adayı gösterilmeyince bunun sorumlusu olarak CHP’li Vekil Öztunç’u göstermiş, hararetlenen tartışmalar savcılığa taşınmıştı. Savcılık ise kararını açıkladı.

Buna göre, Milletvekili Ali Öztunç’a takipsizlik kararı verildi. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Millet İttifakı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Öztunç ve Demokratik Sol Parti (DSP) Pazarcık Belediye Başkan Adayı Kamil Dalkara arasında tansiyon yükselmişti. Pazarcık eski Belediye Başkanı Kamil Dalkara, Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Pazarcık Belediye Başkan Adayı yapılmayınca DSP’den aday olmuş, CHP’deki adaylığının Milletvekili Ali Öztunç tarafından engellendiğini iddia etmişti. Öztunç ise CHP’den adaylık alamayan Kamil Dalkara’nın Pazarcık’ta CHP’ye kaybettirmek için DSP’den aday olarak AK Parti ile birlikte hareket ettiğini ileri sürmüştü. Pazarcık’ta oldukça sert geçen bir seçim kampanyasının ardından Pazarcık eski Belediye başkanı Kamil Dalkara 13 Haziran’da 2019’da, kendisine hakarette bulunduğu iddiasıyla Milletvekili Ali Öztunç hakkında Pazarcık Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu.

ÖZTUNÇ’UN AVUKATI DUYURDU

Pazarcık Cumhuriyet Başsavcılığı, Kamil Dalkara’nın başvurusunu 21 Ağustos 2019 tarihinde karar bağladı. Savcılık, kovuşturmaya yer olmadığına (takipsizlik) dair karar verdi. Kararı Milletvekili Ali Öztunç’un avukatı Mehmet Çarman, sosyal medya hesabında paylaştı. Çarman: “Kamuoyu nezdinde müvekkilimin ifade vermeye gitmediği, savcılık soruşturmasından kaçtığı şeklindeki asılsız bilgiler gerçeği yansıtmamaktadır. Bu nedenle bu açıklamayı yapma zarureti ortaya çıkmıştır. Kamuoyunun bilgisine” dedi. OLAY DSP Pazarcık Belediye Başkan Adayı Kamil Dalkara'nın avukatı Hüseyin Göksel, 4.6. 2019 tarihinde CHP Milletvekili Ali Öztunç'un yaptığı konuşmada DSP adayı Kamil Dalkara'nın, AK Parti'den para aldığını iddia etmiş, ve elindeki belgeleri sadece mahkemeye vereceğini söylemişti. Bunun üzerine 13.06.2019 günü dava açılmıştı.

DSP KANADINDAN AÇIKLAMA GELDİ

Pazarcık Demokratik Sol Parti Hukuk İşleri Sorumlusu ve Kamil Dalkara’nın Avukatı Hüseyin Göksel ise şunları dile getirdi: “ Değerli Pazarcık Halkı, 04.06.2019 tarihinde Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç beyanlarında Sayın Kamil Dalkara'nın AK partiden para alarak aday olduğu, maksadının Pazarcık’a hizmet değil, oyları bölmek olduğu açıklamasını yapmıştır. Akabinde ise beni dava etsin de belge sunayım. Rezil olmaktan korktuğu için dava açmıyor. Gibi ifadeler kullanmıştır. Bunun Üzerine bizler(Sayın Kamil Dalkara'nın İsteğiyle) de elindeki belgeleri sunması için kendisine bir fırsat sunduk. Ceza almasını temel amaç olarak katiyen gütmeden. Çünkü biz meselelerimizi her şeye rağmen kardeşçe çözebileceğimize inancımızı Kamil Dalkara'yı sevenler olarak hep koruduk. Her şeye rağmen koruyacağız da. 13.06.2019 tarihinde dosya savcılık kanalı ile açıldı. Ve bu süreçte milletvekilinin gidip ifade vererek elindeki belgeleri sunmasını istedik. Ancak kendisi yaklaşık olarak iki ay boyunca gidip ifade verebilecekken ifade vermedi.21.08.2019 tarihinde ise dosyamızda bu ifadelerin eleştiri mahiyetinde olduğu, hakaret suçu oluşmayacağı karara bağlanarak takipsizlik verildi. Karara itirazımızı 03.09.2019 tarihinde yaptık. Halen yargı süreci devam etmektedir. Biz devam eden yargı sürecine saygımızdan ve birileri gibi bunu reklam ederek sükselenme gafletine düşmemek amacıyla herhangi bir beyanda bulunmadık. Ancak Bir şahsın A4 kağıdı üzerinde ıslak imzalı beyanını sosyal medyaya atarak yargı sürecini bitmiş gibi lanse etmesi üzerine bu açıklamayı yapmak mecburiyetinde kaldık. Asla ama asla milletvekilinin soruşturmadan kaçtığını beyan etmedik. DSP bayramlaşmasında 11.08.2019 tarihinde dosyamızın açık olduğunu ve gidip beyanda bulunabileceğini bizi rezil edebileceğini(?) Sayın Kamil Dalkara da bizler de ifade ettik. Seçim sürecinde Sayın Kamil Dalkara ve sevenlerine zarar vermek ve oy kaybettirmek için cadde cadde, ev ev gezerek AK Partiden para aldı diyenler ve hala utanmadan oteli açtı. Aldığı parayla fabrikası gizliden açıldı, IŞİD para yollamış (?) Avrupa ya kaçacak (?) vs vs. gibi ve daha nicesi karalama kampanyalarını duymayanımız kalmamıştır. Acınacak hallerde siyasi propaganda yapanlar bugün hala hiç utanmadan aynı şeyleri dile getirmektedir. Yerel seçim sürecinde bizler hiç bu seviyelere düşmedik. Düşmeyeceğiz de. Yine söylüyoruz ! Varsa elinizde belge bizlere, halkınıza sunun. Sizler değil biz başımızı öne eğelim. Dalkara sevdamızdan vazgeçelim! Ve Biliniz ki; Nihayetinde En büyük yargıç tabi ki Pazarcık halkıdır. Siyasi partilere tapmıyoruz. Gücümüzü de milletvekili kisvesinden veya bir partiden değil halktan /haklılığımızdan alıyoruz. Sevgiyle”