Katılım nedeniyle Hayrullah Mahallesi'nde düzenlenen törende konuşan AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Metin Doğan, MHP'den AK Parti'ye geçen vatandaşların seçim öncesi anlamlı davranışlarından dolayı tebrik ettiğini belirtti.

10 Ağustos Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanı seçiminde büyük bir coşku içerisinde hep birlikte sandıkları doldurup taşıracaklarını dile getiren Doğan, şunları kaydetti:

"İnşallah pazar günü akşamda saatlerinde Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Çankaya Köşküne yollayacağız. Türkiye'nin adete makus talihini değiştirmiş, 12 yılda milli geliri 3 katına çıkarmış faizleri düşürmüş bir lider Recep Tayyip Erdoğan'ı cumhurbaşkanı seçeceğiz. Rakipler çatı aday çıkarsalar da kulaklarına fısıldanan ismi telaffuz ederek onun etrafında birleşseler de millet tercihini çoktan yapmıştır. Halk kendi adamına milletin adamına oy vermek için sabırsızlıkla bekliyor."

Grup adına konuşan Alper Taşçı ise yaklaşık 250 kişiyle AK Parti'ye geçtiklerini ve bundan da mutluluk duyduklarını dile getirdi.

MHP siyasetinin artık kendilerine cevap veremediğini ileri süren Taşçı, sözlerini şöyle tamamladı:

"Biz her zaman çalıştık ama MHP'nin izlemiş olduğu siyasetten de biz hiç bir zaman memnun kalamadık. Ama şu anda bu ülkenin güneyinde kuzeyine doğusundan batısına din, dil ve ırk gözetmeksizin hizmet ederken insan ayrımı gözetmeyen Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyoruz. Bizi bu davranışa sürükleyen birleştirici özelliğiyle arkadaşlarımla beraber AK Parti'ye katılarak ve hizmet etmekten büyük onur duyacağız" diye konuştu.

AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Ahmet Özdemir'in konuşmasının ardından,partilerine katılanlara Erdoğan ve AK Parti rozeti taktı.