12 Şubat Belediye Başkanlığı için MHP'den aday adayı olan Mustafa Burak Kurt'un adaylığını açıkladığı basın toplantısında Ak Partililer hakkında söylediği sözlere Ak Parti'den çok secavp geldi.

Düzenlediği basın toplantısında Mustafa Burak Kurt şunları söylemişti:

Öncelikle Aday Olur isem; Buradan Ak Parti İl ve İlçe Teşkilatlarına bir duyurum olacak, şu saat ve dakika itibariyle uykusuz ve sancılı geceler sizi bekliyor haberiniz ola. Okyanus ötesinden mi Çankaya berisinden mi nereden nasıl ve ne şekilde getirirseniz getirin adayınızı bir ülkücünün bir ampulcüden farkını tüm Kahramanmaraş'a göstereceğim Allah'ın izniyle. Çünkü biz ülkücüler ampulcülerden farklıyız”¦

Biz ülkücüler, Allah'tan başka kimseye tapmayız, onlar genel başkanlarından

Biz ülkücülerin işareti Bozkurt'tur onların ki ise para.

Onlar için paraya giden her yol mubahtır, Bizler için ise günahtır

Bizlere ülkücü dedikleri vakit onurlanırız Onlara ampulcü denildiği vakit hemen parlarlar

Bizler hilal bıyık bırakırız, anlar badem bıyık, ondandır ya zaten tarhananın yanında ceviz değil de badem yerler. Ama kırdıkları cevizinde haddi hesabı yoktur.

Ampulcüler, gıda paketleri, çek ve kömür dağıtırlar, Biz ülkücüler; Bilgi, fikir ideoloji dağıtırız.

Ampulcüler hep mağdur olur, ama hep nedense ülkücüler hep mahkûmdur.

Ampulcüler teröristleri karşılamak için Habur'a gider, Biz ülkücüler memleketi korumak için tabuta gideriz.

Ampulcülerin fikriyatı ve zoru görünce döndür, Biz ülkücülerin ise titre ve kendine döndür

Onların siyasi akımları ampulcülük, bizim ise ülkücülüktür

Kurt yavrusu büyüyünce gene kurt olur, ampul yavrusu, büyüyünce en fazla florasan, ışıldak olsa olsa fırıldak olur

Ampulcüler için şehit anaları ile terörist anaları arasında bir fark yoktur. Biz ülkücüler için ise bu sözleri söyleyenlerin analarıyla terörist anaları arasında bir fark yoktur.

Kurt'un bu sözlerine Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı zehir zemberek bir açıklamayla cevap verdi.

Bir siyasi partiden aday adayı olduğunu basın toplantısı ile açıklayan kişi partimize yönelik uygunsuz sözler sarf etmiştir. 

“AK Parti'nin uykusuz ve sancılı günler geçireceğini “ ifade eden kişi şunu bilmeli ki, zaten partimiz müntesipleri bu ülkenin problemlerinin çözümü için uyku yüzü görmüyor. Başta Başbakanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN olmak üzere çıkış noktamız “ Durmak yok yola devam” sloganı olmuştur. 

Siyasete soyunan bu kişi, ülkenin hangi derdi için sancı çekmiş, hangi meseleleri için uykusuz kalmıştır? 

Ülkücü ve ampül karşılaştırması tamamen bir cehaletin ürünüdür.

Siyasi partilerin yarışı hizmete yönelik olmalıdır. AK Parti son 10 yılda ülkemizi dünya devleti yapma yolunda önemli adımlar atmıştır. 

Müslüman,  Allah'tan başka kimseye tapmaz. Kimin güneşten önce uyandığını, kimin uyanmadığını ancak Allah bilir. 12 yıldan beri ülkede siyaset yapan AK Parti mensuplarının ve yöneticilerinin liderlerinin işaret ettiği bir şekilde, teşkilat ruhu içinde hareket etmeleri kadar tabii bir şey yoktur. 

Ampül AK Parti'nin parti simgesidir. Bunu basit benzetmelere taşımak abesle iştigal etmektir.  
Çamur siyaseti ile ülkeye hiç bir şey verilmeyeceğini bu millet görmüştür. Kahramanmaraş'ta siyaset seviyesini düşüren bu açıklamayı yapan kişinin öncelikle ağzına arıtma tesisi yaptırsın.

Yayımlanan yazı; bizim milletimizin kültürüne,  partimizin misyonuna ve inandığımız değerlere aykırıdır. O nedenle açıklamayı yapanın seviyesine inmeyeceğiz. Zira bizim devlet geleneğimizde de, inanç değerlerimizde de bu kadar alçak bir seviye mevcut değildir. Biz rakibine de saygı göstermeyi bilen, kendisine olmasa bile taraftarlarının kişiliğine saygı gösteririz.

Ancak, şu da unutulmamalıdır ki; seviyesinin düşüklüğünü tanımlayamayacağımız kişi hakkında partimiz hukuki girişimlerde bulunacaktır. 


Bu açıklamalardan sonra Kahramanmaraş'ta siyaset ateşinin gittikçe büyüyeceği anlaşılıyor.