Ülkü Ocakları genel merkezi tarafından koordine edilen Türkiye geneli bilgi yarışmalarının ”˜'Kahramanmaraş Bölge'' etabı gerçekleştirildi. Sabancı kültür merkezinde gerçekleşen bilgi yarışmasına on ilden ülkücü lise örgencileri katılım sağladığı bilgi yarışması oldukça çekişmeli geçti.

ve Kahramanmaraş ülkücü lise öğrencisi gençlerin' de üçüncü olduğu yarışma oldukça çekişmeli geçti.

Ülkü Ocakları genel merkezi tarafından koordine edilen Türkiye geneli bilgi yarışmasına Ülkü Ocakları Genel Merkezinden Orta Öğretim Masa Bşk, Alper Fatih Çıtak, ve Kahramanmaraş Ülkü Ocakları Bşk, Mesut Kaplan, Osmaniye Ülkü Ocakları Bşk, Fatih Eroğlu, Kilis Ülkü Ocakları Bşk, Fatih Par, Adana, Adıyaman, G. Antep, Hatay, Malatya Sivas Ülkü Ocakları Yetkilileri katılım sağladı.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmaz üzere, bu güzel vatan uğruna canlarını feda etmiş şehitlerimiz ve Alparslan Türkeş'in ruhları için bir dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşının ardından açılış konuşmasını yapan; Kahramanmaraş Ülkü Ocakları Başkanı Mesut Kaplan: Ülkü Ocakları olarak geçmişten bu güne şiar edindiğimiz ve vazgeçilmezimiz olan eğitim faaliyetleri sayesinde gençlerimizi bilgiyle, İslam ahlakı ile donatacak çalışmalarla misyonumuza hizmet ediyoruz. Bu gün ki programımızda gençlerimizi Türklük gurur ve şuuru, İslam ahlak ve fazileti ile donatma çabalarımızın bir basamağıdır. Bu münasebetle Ülkücü gençliği sokakta göremeyeceklerdir, dünü bugünü ve yarınında ülkücü gençlik, 2023 ün lider ülke Türkiye'sini oluşturacaktır.  Bizler bu tür eğitim faaliyetleri için, ülkücü gençlik ise 2023 ün lider ülke Türkiye'si için gece gündüz çalışacaktır.” Dedi
Ülkü Ocakları genel merkezi tarafından koordine edilen Türkiye geneli bilgi yarışmalarının ”˜'Kahramanmaraş Bölge''etabında Birinciliği Gaziantep Ülkü Ocaklarına bağlı liseli örgenciler alırken, Adana Ülkü Ocaklarına bağlı Liseli örgenciler ile Kahramanmaraş Ülkü Ocaklarına Bağlı liseli gençler eşit puanda kalarak, İkinci sınava katıldılar. İkinci sınav neticesinde Kahramanmaraş Ülkü Ocaklarına bağlı liseli örgenciler geride kalarak üçüncülüğe düşerken, Adana Ülkü Ocaklarına bağlı Liseli gençler ikinciliği elde ettiler.

Ülkü Ocakları Genel Merkezinden Orta Öğretim Masa Bşk, Alper Fatih Çıtak, “başarılı olan örgencileri başarılarından dolayı tebrik etti ve Bir asrı geçin Türk Milliyetçiliği fikriyatımız, mensubu olmaktan övündüğümüz ülkücülük davası siz değerli gençlerden çok şey bekliyor. İmanlı ahlaklı milliyet ve vatanperver bugünün ülkü erleri yarının ülkü devlerini yetiştirmeyi kendine şiar edinmiş olan Ülkü Ocaklarının sizlere bir çağrısı vardır. Genç arkadaş bugün davetim sanadır, ahlaksızlığa şiddete küfre riyaya ve her türlü kötü alışkanlığa karşı duruşum tavrım ve karakterim senden yanadır. İyiliğe adalete dürüstlüğe bilgiye ve nezakete olan inancım seninle birlikte anlam bulacaktır. Sen var olursan kutlu hedeflere yürüyen kervan hız kazanacaktır. Sen durursan yanımda ay yıldız nazlı dalgalanışına devam edecek, vatan ilelebet bir ve bütün olacak yüzyılları aşan kardeşlik türküsü söylenmeye devam edecektir. Benim atası soylu alnı açık genç arkadaşım gel bir düş kuralım. Buluşalım vuslatta bırak onum bunu şunu gel artık Mevlana'nın hoşgörüsüne bir adım at yunusun sevgisine, kulak ver Ahmet Yesevi'ye, hisset çağlar ötesindeki bilge kağanın sesini kararlı ol Çanakkale'de ki Mustafa Kemal gibi. Haydi durma arkıt her nerdeysen ne haldeysen gözleyenin var üzerine titreyenin var seninle sonsuzluğa uzanacak evelallah Ülkü Ocakları var.”