Kamalak, partisinin il başkanlığında, Konya, Antalya, Isparta, Burdur, Karaman, Aksaray, Niğde ve Nevşehir illerini kapsayan bölge toplantısında yaptığı konuşmada, olayları milletin menfaatleri açısından değerlendirdiklerini söyledi.

Milli Görüş'ün tek temsilcisinin Saadet Partisi olduğunu savunan Kamalak, "Konyamız hiç şüphesiz ki Milli Görüş açısından, D8'ler yönünden ve İslam Birliği bakımından gerçekten çok önemli bir ilimizdir. Burası aynı zamanda evliyalar diyarıdır" diye konuştu.

Kamalak, şöyle devam etti:

"Son zamanlarda Sayın Başbakanımız 'yolumuz Erbakan'ın yoludur' diyor. Bu beyanından dolayı her şeyden önce kendisine teşekkür ederiz. Biz bunu şöyle anlıyoruz, 'Ey aziz milletim, ey vatandaşlarım; ben ne kadar Milli Görüş gömleğimi çıkarmış isem de yolun doğrusu Erbakan'ın yoludur. Biz her ne kadar haçlı birliğine girmek için Avrupa Bakanlığı'nı kurmuşsak da takip etmeniz gereken yol D8'lere giden yoldur, İslam Birliği'ne giden yoldur."

Kamalak, 2012 yılı bütçesinin borç ve faiz bütçesi olduğunu savundu.

"Çevremizle ilgili maalesef Türkiye adım adım bir savaşa doğru sürüklenmektedir" diyen Kamalak, şunları kaydetti:

"Bundan 1,5-2 yıl gibi kısa süre önce bizim Suriye gibi bir problemimiz yoktu. Vizeler kaldırılmıştı. Esed ailesi Türkiye'ye geldiğinde Başbakanlık konutunda ağırlanıyordu. Başbakanın aile fertleri Suriye'ye gittiğinde Esed'in konağında ağırlanıyordu. Durup dururken bir Suriye olayı çıkarıldı. Ve şu an ülkemize patriot füzeleri yerleştiriliyor. Bu ayın 21'inde Hatay'a gelecekmiş. Acaba biz bu füzeleri kime karşı kullanacağız- İsrail'e Rusya'ya, Almanya'ya, Fransa'ya, İngiltere'ye karşı mı- Kaldı ki tetik bizde değil zaten. Yani patriot füzelerinin kontrolü bizde değil. Ancak her halükarda bu füzeleri kullanacaksak, Müslümanlara karşı kullanılacaktır."