Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Sayın Başbakanımız Suriye konusundan yanıltıldı diye düşünüyorum" dedi.

Kamalak, Kahramanmaraş'ta geçtiğimiz günlerde Şehit Murat Örümcek Polis Merkezi'ndeki darp olayının ardından Necip Fazıl Şehir Hastanesinde tedavi gören yaralıları ziyaret etti. Ziyaretin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kamalak, İslam dünyasında zulmün devam ettiğini söyledi.

İslam birliği için geçmişte bir dizi çalışma yapıldığını vurgulayan Kamalak, şunları kaydetti:

"Şuan İslam alemi birbirini kırıyor. Kim haklı biz bunu önleyebilmek için D-8'leri kurduk. İslam birleşmiş milletlerini kurmamız gerekiyor. Senin orduya mı ihtiyacın var? Barış gücüne mi ihtiyaçın var? Neden NATO? 1,5-2 milyarlık İslam alemi bir araya gelip, kendi ülkesini savunmaktan mahrum mu? Ecdadımız yani Osmanlı düne kadar bütün İslam alemini birleştirmiştir. Bize göre Türkiye'nin yönü İslam birliği olmalıdır."

Türkiye'nin Suriye politikasına ilişkin bir soru üzerine Kamalak, "Sayın Başbakanımız Suriye konusunda yanıltıldı diye düşünüyorum" dedi.

ABD Başkanı Barack Obama'nın "Esad yürüyen bir ölüdür, en kısa zamanda gidecektir" ifadesini hatırlatan Kamalak, bunun üzerine Türkiye'nin Suriye ile ilişkilerinde değişme olduğunu ileri sürdü. Barış köprülerinin uçurulduğunu aktaran Kamalak, "Şuan itibariyle de yazık ki bu ortam daha bir geriliyor. Bizim kanaatimiz Türkiye burada yanlış politika izliyor. Dış politikası yanlıştır. Biz de bu konuda uyardık" şeklinde konuştu.