Kamalak, partisince Antakya'da bir düğün salonunda düzenlenen aday tanıtım ve gençlik şöleninde yaptığı konuşmada, milli görüşün tek temsilcisinin Saadet Partisi olduğunu belirtti.

Saadet Partisinin alnı ak, pak ve tertemiz bir parti olduğunu ifade eden Kamalak, şunları söyledi:

''Türkiye'nin köklü bir sese tutarlı bir siyasete ihtiyacı vardır. Bu siyasetin adresi hiç hüphesiz ki Saadet Partisi'dir. Saadet Partisi mevkinin, makamın, servetin, şan ve şöhretin değil hakkın ve hakikatın temsilcisi olan bir partidir. Bu yüzden sık sık belirttiğimiz gibi bizim anlımız ak yüzümüz paktır. Bizim ne kirimiz ne de kinimiz vardır. Tertemiz bir partiyiz. Bu yüzden kimse bizi bu ülkenin insanlarına kumpas kurmakla tuzak kurmakla suçlayamaz. Önümüzde bir seçim var. Her seçim önemlidir. Ancak bu seçim çok önemlidir. Çünkü bu seçim tarihi bir seçimdir. Asıl yarış şimdi başlıyor. Asla unutmayın belediyecilik bizim işimizdir. Milli görüşün işidir. Hakk'a teslim olanların işidir. Ancak şundan emin olunuz ki: bu seçimlerde sadece belediye başkanlarını seçmiş olmayacaksınız. Aynı zamanda vereceğiniz her bir oyla Türkiye'nin de yönünü belirleyeceksiniz. Bir bütün olarak Türkiye'nin geleceğine karar vereceksiniz.''

Kamalak, hükümetin politikalarını eleştirerek, adil bir düzen kurmaya, ağır sanayi projelerini hayata geçirmeye ve işsizlikle mücadele etmeye geldiklerini kaydetti.

Türkiye'nin yeni bir hamleye ve şahlanışa ihtiyacı olduğunu ve o şahlanışı da ancak milli görüşün yapabileceğini anlatan Kamalak, ''Türkiyemizi aydınlık yarınlara taşıyacak olan projelerimiz hazır. Tüyü bitmemiş yetimlerin hakkına sahip çıkacağız. Yolsuzluğun, usulsüzlüğün kökünü kazıyacağız. İsraf etmeyeceğiz ve israf ettirmeyeceğiz'' diye konuştu.

Saadet Partisi Hatay Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Necmettin Çalışkan da belediye seçimlerinin yeniden tarih yazacakları bir seçim olacağını bunun için de kadrolarının ve projelerinin hazır olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından Hatay'ın ilçe belediye başkan adayları tanıtıldı.