MHP Bafra İlçe Başkanlığı Bafra Öğretmenevi'nde mahalle muhtarları için bir yemek verdi. MHP Samsun milletvekili aday adayı olan fakat listeye giremeyen Aslan Karanfil, yaptığı konuşmada, "Aday olmadım diye üzülmüyorum. Şu anda Türkiye Cumhuriyeti'nin kader seçimlerinde listede olmasam bile kaybeden biri olarak gözüksem bile kazanan olduğumu düşünüyorum. Neden kazanan olduğuma gelince doğru yerde olduğumu düşünüyorum." dedi.

Yemekte konuşan MHP Samsun milletvekili aday adayı olan fakat listeye giremeyen Aslan Karanfil muhtara hitaben bir konuşma yaptı. Karanfil, "Rahmetli babam da bir muhtardı. Ben de bir muhtar çocuğuyum. Muhtarın ne olduğunu, sıkıntılarını ve görevlerini çok iyi bilirim. MHP’den aday adayı oldum. Aday olamadım. Ben bu meseleye sen-ben meselesi olarak bakmadım. Aday olmadım diye üzülmüyorum. Şu anda Türkiye Cumhuriyeti'nin kader seçimlerinde listede olmasam bile kaybeden biri olarak gözüksem bile kazanan olduğumu düşünüyorum. Neden kazanan olduğuma gelince doğru yerde olduğumu düşünüyorum." diye konuştu.

Şua nda AK Parti’nin bahane bulabilecek hiçbir şeyinin bulunmadığını söyleyen Karanfil, şunları ifade etti: "Hukukun rafa kalktığı bir ülke istemiyoruz, biz ülkemizin mutluluğunu istiyoruz. Gerçekten mesele vatan meselesidir. AK Parti'nin nasıl değiştiğini anlatacağım. Ülkemizde gidişat hiç iyi değil. Şundan emin olun. 7 haziran seçimleri AKP’nin tek başına seçimleri kaybettiği gün olacak. Bu seçimde toplumda farklı bir dalga var, tepki var. Bu tepki iktidar partisi AKP’yi iktidardan edecek bir tepkidir. Bizler bu seçimde gece gündüz çalışmaya hazırız. Biz bu meseleyi memleket meselesi olarak görüyoruz. Eğer AKP bu seçimde de tek başına iktidar olursa tamamen bu ülkede demokrasiyi yok edecektir. Hatta çok partili dönemi yok edecektir. Dini en çok kullanarak iktidara gelen insanlar yine dine en fazla zararı veren insanlardır."