Kaynak, partisince Karacaoğlan Mahallesi'nde düzenlenen mitingde, 30 Mart yerel seçimlerinin aynı 3 Kasım 2002'de yapılan seçimler kadar önemli olduğunu söyledi.

3 Kasım 2002'de Türkiye'nin yeni bir rota çizdiğini, 30 Mart'ta yapılan seçimin eski ve yeni Türkiye'nin seçimi olacağını belirten Kaynak, Türkiye'de seçimlerin mahalli seçim olmaktan çıkarak bir genel seçim havasında yürüdüğünü kaydetti.

AK Parti'nin 12 yıldan beri hizmet siyaseti yaptığını ifade eden Kaynak, "AK Parti hizmet siyaseti yaparken birileri de kaset siyasetinin peşindeler. Millete hizmet siyasetinin karşısında 30 Mart'tan sonra kaset siyasetinin, montaj siyasetinin ve şantaj siyasetinin yeri olmayacak. Onlar bir oyun kurma peşindeler ama şunu bilmeliler ki bizim güvencemiz ne kaset çekenler, ne montaj yapanlar ne de şantaj yapanlardır. Bizim güvencemiz millet, bizim güvencemiz halk ve haktır. Hani denir ya 'Onların da bir hesabı varsa Allah'ın da bir hesabı vardır' onların bir hesabı varsa milletin de bir hesabı vardır" diye konuştu.

- "30 Mart'ın mesajı İslam ülkelerinden dinlenecek"

Miting alanındaki küçük çocukları kasteden Kaynak, "Onların geleceğini, bu yavruların istikbalini onlara teslim etmeyeceğiz. Yine Recep Tayyip Erdoğan ve AK kadrolara teslim edeceğiz inşallah. Bu oyunu millet kendi oyuyla bozacaktır. Bütün tuzakların üstünde daha büyük tuzaklar vardır. Milletle kimsenin başa çıkması mümkün değildir" dedi.

Kaynak, 30 Mart'ta verilecek mesajın Mısır'da Rabia Meydanı'nda, Gazze'de, Filistin'de, Myanmar'da ve Açe'de can kulağıyla İslam dünyasından dinleneceğini sözlerine ekledi.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Sağlam ise Kahramanmaraş'ın 30 büyükşehir arasına girdiğini hatırlatarak, Türkiye nüfusunun yüzde 75'inin bu 30 büyükşehirde yaşadığını söyledi.