Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, "Fırat Kalkanı bölgesinde yakılan yıkılan sadece konutlar ve iş yerleri değil. Maalesef bir zalim diktatör o bölgede sadece o 2 bin kilometrede 86 camiyi, 86 Allah'ın evini de tahrip etmiştir." dedi.

Kaynak, Türkiye Diyanet Vakfı Kahramanmaraş Temsilciliğince bir otelde Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in de katılımıyla düzenlenen "İyilik sofrası" temalı iftar programında yaptığı konuşmada, rahmet ve bağışlama ayı olan ramazanın günahlardan kurtuluşa vesile olmasını, İslam dünyasının birliğinin ve beraberliğinin sağlanmasına yönelik çabaların da hayırlı sonuçlar vermesini temenni etti.

İftar programının "Üzerimizde her canın hakkı var" temasının önemine dikkat çeken Kaynak, "Bütün dünyada mazlumların ve mağdurların sığınağı olan ve mazlumlar ile mağdurların hacet kapısı olan Türkiye, bu iyilik sofralarını, Diyanet Vakfımız, Diyanet İşleri Başkanımız rehberliğinde sadece Anadolumuzun her bir köşesinde değil dünyanın neresinde bir ihtiyaç varsa orada da yerine getirmektedir." diye konuştu.

Kaynak, Fırat Kalkanı bölgesinde DEAŞ, PYD ve rejim teröründen Türk Silahlı Kuvvetlerinin arındırdığı yaklaşık 2 bin kilometrelik alanda, AFAD'ın ve Türkiye Diyanet Vakfının sağladığı gıda paketleriyle insanların günlük iaşelerini temin ettiğini söyledi. Başbakan Yardımcısı Kaynak, şöyle devam etti:

"Fırat Kalkanı bölgesinde yakılan yıkılan sadece konutlar ve iş yerleri değil. Maalesef bir zalim diktatör o bölgede sadece o 2 bin kilometrede 86 camiyi, 86 Allah'ın evini de tahrip etmiştir. Diyanet İşleri Başkanlığımız ve vakfımız bu 86 camiyi elhamdülillah ramazana yetiştirdi. İçindeki görevlisiyle bizlerin aş kadar, ekmek kadar din hizmetini, dini rehberlik hizmetini vermekteler. Allah'a şükrederek söylüyorum, dünyada nerede bir mazlum varsa Türkiye oradadır. Ama Türkiye orada olurken en başta Türkiye Diyanet Vakfıyla, Diyanet İşleri Başkanlığımızla, TİKA ve AFAD ile Kızılay ile orada. Bu hasılanın oluşmasına büyük katkı veren bütün milletimizi tebrik etmekle beraber bunun için gayret gösteren bütün din görevlilerimizi de tebrik ediyorum."

Kaynak, en hayırlı hizmetlerden birinin de İslam dünyasına yeni sokulan nifak tohumlarının sonlanması olacağını dile getirdi. 

- "Durun siz kardeşsiniz" 

Katar'a uygulanan ambargo dolayısıyla bir gazetede "Onlara birinin, 'Durun siz kardeşsiniz' demesi gerekiyordu" ibaresini gördüğünü aktaran Kaynak, onlara "Durun siz kardeşsiniz" diyen liderin Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi.

"Durun siz kardeşsiniz" diyen bir diğer kişinin de Dünya Alimler Birliği Başkanı Yusuf El-Karadavi ile İslam dünyasından tek alim Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez olduğunu belirten Kaynak, Görmez'e bu desteğinden dolayı teşekkür etti.

Kaynak, iyilik sofralarının dünyaya rahmet ve bereket, İslam dünyasına huzur, insanlığa barış getirmesini diledi.

Diyanet İşleri Başkanlığının bu yıl ramazan için belirlediği "Üzerimizde her canın hakkı var" temasının iyi görülmesi halinde, dünyanın ihtiyaç duyduğu barışın ve huzurun anahtarı olacağını vurgulayan Kaynak, İslam aleminin Kadir Gecesi'ni  ve Ramazan Bayramı'nı tebrik etti.