Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, seçimin ardından vatandaşın ülkenin istikrara kavuşması için en kısa zamanda hükümet kurulması beklentisi içerisinde olduğuna dikkat çekti.

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, İlkadım ilçesinde bulunan Saathane Meydanı'nda esnaf ve vatandaşları ziyaret etti. Koalisyon görüşmeleri sonrası Samsun'da nabız yoklayan Kemal Zeybek, vatandaşların hükümet ve erken seçim konusunda düşüncelerini dinledi. Meydandaki çay ocaklarına ve iş yerlerine giderek vatandaş ve esnaflarla görüşen Zeybek, ziyaretler sonrası yaptığı değerlendirmede, "Samsun milletvekili olarak vatandaşlarımızla ülkemizin içinde bulunduğu son durum ile ilgili görüş alışverişinde bulunduk. Vatandaşlarımız başta ülkemizde yaşanan terör olayları olmak üzere, hükümetin kurulması ile ilgili yürütülen sürecin sonuca ulaşamamasından rahatsız. Öncelikle burada şunu belirtmek isterim ki yaşanan terör olaylarında asker ve polislerimizin şehit düşmesinden son derece üzüntülüyüz. Çözüm süreci adı altında uygulamaya konulan politikaların yaşanan üzücü olayların ardından çözümsüzlüğe neden olduğunu görmekteyiz. PKK terör örgütünün son günlerde gerçekleştirdiği terörist saldırılarda askerlerimiz ve polislerimiz şehit oldu. Bu durum son derece üzüntü vericidir. CHP olarak terörün son bulmasından yanayız. Ancak AKP'nin uyguladığı politikalar terörü yeniden hortlatmıştır." dedi.

Koalisyon görüşmelerine de değinen Zeybek, "Hükümetin kurulması ile ilgili süreçte de CHP masaya samimi bir şekilde oturmuştur. Ancak AKP'nin niyeti hükümet kurmak olmadığı için süreci tıkayarak sanki CHP hükümetin kurulmasını istemiyormuş gibi bir hava yaratmıştır. Biz hükümetin kurulması için samimi olduk. Ancak AKP, milletin iradesine saygı duymadığı için ülkeyi erken bir seçime sürüklemek için elinden geleni yapmıştır. Neticede yapılan koalisyon görüşmeleri sonrası da erken seçim konuşulmaya başlanmıştır. 7 Haziran genel seçimlerinde millet muhalefet partilerine de hükümet kurma konusunda yetki vermiştir. Ancak bu durum milletin iradesine saygı duyduğunu söyleyen AKP'yi rahatsız etmiş, koalisyon hükümeti görüşmeleri başlamadan rengini belli ederek, erken seçimi dillendirmiştir." şeklinde konuştu.

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Saathane Meydanı esnaflarına yaptığı ziyaretlerde kendisine iletilen sorunları da dinleyerek, not aldı. Kendisine iletilen tüm istek, eleştiri ve diğer konuları genel merkeze rapor olarak ileteceğini kaydeden Zeybek, erken seçim olması durumunda da vatandaşlardan partisine destek istedi.