AK Parti eski Samsun Milletvekili ve eski Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Karamsar olmayın, koalisyon dünyanın sonu değil, bilakis bir muhasebe fırsatıdır." dedi.

Suat Kılıç, baba ocağını ziyaret etti. 19 Mayıs İçesi Merkez Camii'nde teravih namazını kıldıktan sonra Bakan Kılıç ve 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu bir çay bahçesinde sahura kadar vatandaşlarla sohbet etti.

19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu yaptığı açıklamada, "13 yıllık milletvekilliği, bunun yansıra Grup Başkanvekilliği, 61.Hükümet Gençlik ve Spor Bakanlığı yapmış olan ilçemiz evladı Suat Kılıç’a ilçemize gerçekleştirmiş olduğu bütün yatırımlar için teşekkür ederim. Biz biliyoruz ki yapılan bütün yatırımlarla bizzat ilgilenmiş ve hayata geçirilmesinde aktif rol oynamıştır. Fakat bu sadece bizim ilçemiz için değil. 81 ilde bu yatırımların gerçekleşmesine vesile olmuştur. Kendisine tekrar huzurunuzda teşekkür ediyorum." dedi.

Kılıç ise konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "12 yıl 7 ay 4 gün Türkiye için çalıştık. Samsun için çalıştık. 19 Mayıs için çalıştık. Bundan sonra da Allah ömür verdikçe, milletimiz destekledikçe ülkemiz ve insanımız için çalışmaya devam edeceğiz. Millete hizmetin sınırı yoktur. Yetmedi mi daha ne istiyorsunuz demek ayıptır. Bu kadarı size yeter dediğiniz yerde siyasetçiye olan ihtiyaç biter. 7 Haziran seçimlerinde gördük ki millet ilgi istiyor, sevgi istiyor. Siz ilgiyi eksiltirseniz millet de size olan ilgisini eksiltiyor. Milletin ilgisinin, sevgisinin tezahürü oydur. Kalpten seveceksiniz, samimiyetinizi hissettireceksiniz ki samimiyetini hissedebilesiniz. Temennim en kısa sürede bir hükümetin kurulması ve idareyi kesintisiz ele alması yönündedir. Ancak bir yandan koalisyon kurulurken öte yandan bir erken seçim ihtimali doğarsa, kuşkusuz yapılması gereken 2002 ruhu ile sahada olmaktır. Biz de Allah'ın izni ile gerektiğinde ilk günkü ruh ve heyecan ile sahada olacağız. Karamsar olmayın, koalisyon dünyanın sonu değil, bilakis bir muhasebe fırsatıdır.’’