Edirne Belediyesi, Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği, Mimarlar Odası Edirne Şubesi ve Trakya Üniversitesi ile birlikte 06-09 Nisan Mimar Sinan Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen, “Mimar Sinan’ı Yeni Bir Solukla Anlamak” adlı fotoğraf yarışması sonuçlandı.
Mimar Sinan’ın eserlerinin, yeni bir açıdan, yeni bir bakışla yorumlanması, değerlendirilmesi ve topluma sunulması amacıyla düzenlenen “Mimar Sinan’ı Yeni Bir Solukla Anlamak” temalı ödüllü fotoğraf yarışmasının Seçici Kurul Üyeliğinde ise; Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Çakır, T.Ü Mimarlık Fakültesi’nde görevli Doç. Dr. Sennur Akansel, T.Ü Mimarlık Fakültesi Yrd. Doç. Dr. Esma Mıhlayanlar, Gazeteci Tamer Yavuz, Ressam-Fotoğraf Sanatçısı Tayyip Yılmaz ile Fotoğraf Sanatçıları, Behiç Günalan, Ahmet Akın ve Mimar M. Emin Parlakçı yer aldı.
Birbirinden değerli fotoğrafların yarıştığı Mimar Sinan’ı Yeni Bir Solukla Anlamak” temalı ödüllü fotoğraf yarışmasının sonuçları ise, Edirne Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen törenle açıklandı.
Sonuçları açıklayan Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Çakır, yarışmada birincilik ödülünü 13221-1 rumuzlu eserle Mehmet Müsebbih Ergin’in, ikincilik ödülünü 22122-1 rumuzlu eserle Bilgin Ayyıldız’ın, üçüncülük ödülünü 41094-1 rumuzlu eser ile Yasemin Aydın’ın layık görüldüğünü söyledi. Yarışmada Alparslan Yalçınkaya, Devrim Özgür Ünlü, N. Özgür Metin ise Mansiyon Ödülünün sahibi oldu.
Çakır, yarışmada ödül almaya hak kazanan eserlerin ise, 9 Nisan 2016 saat16.00’da düzenlenecek olan ödül törenin ardından Saraçlar caddesinde sergileneceğini ifade etti.