CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar
-Türkiye'de demorkasi var özgürlük var deniyor. Ama bir şey var bir ülkede medya özgür değilse o ülke özgür değildir. Ne yaparsanız yapın bildiğimiz yoldan asla geri dönmeyeceğiz. Sağlıklı işleyen bir demorkaside hükümetler medyadan korkmazlar. Özgür medya olacak ki halkın talepleri yansıtılsın.

SEN KAÇ PARALIK ADAMSIN?
-Halktan korkanlar özgür medya istemez. Hapishanedeki gazeteci sayısı Türkiye'nin ayıbını zaten ortaya koyuyor. İlk gittiğimde Brüksel'de Sayın Füle'ye 35 gazeteci hapiste demiştim daha sonra bu sayı 100'ü aştı. Onun için diktatör medyadan korkuyor. İçerideki medyayı halleti şimdi de dışarıdakilerle uğraşıyor. Sen kaç paralık adamsın onların gözünde. Hele desene senin boynundaki tasmaları çıkarttık diye. yaldızların ve itibarın düştü ve sen artık yolcusun.

ERDOĞAN ALLAH'A ŞİRK KOŞUYOR
-Biz hata yapmadık hata yapsaydık çıkar özür diledik. Ama biri var ki hiç hata yapmam özür dilemem diyor. Onun adı Türkiye'nin yeni diktatörü Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bu diktatörlük Allah'a şirk koşmaktır. Erdoğan Allah'a şirk koşuyor. 
-Gezi Parkı olaylarında en büyük kıştırtmayı Recep Tayyip Erdoğan yaptı. 5 yurttaşımız öldü, 11 kişi gözünü kaybetti. Bedel ödediler. Siyasiler halkı inan açısından, etnik kimlik açısından bölemezler.
-Şimdi de alevicilik-sunnicilik yapıyor. Hatay'da küçük bir toplantı yaptı ve sizi alevi-sunni diye bölmek istiyorlar. Sakın bu oyunlara gelmeyin. İnancımız bir kitabımız bir, peygamberimiz bir, Ehli Beytimiz bir. Hiçbir zaman toplumu bölmeyeceğiz. 
-Hatay'da ölen vatandaşlarımızı ayırdı. Ey diktatör Allah'tan utandın mı korktun mu? Ayrıma izin vermeyeceğiz. Herkesin inancına ve yaşamına saygı göstereceğiz. Çünkü biz CHP'yiz. Çünkü biz halka saygı duyan partiyiz. Ayrımcılık bizim kitabımımızda yoktur.  Çünkü biz diktatör değiliz. 
-Gençleri tebrik etmek lazım dünya diktatörünü dize getirdiler. Ülkeye geri döndü ve korkuyla mitingler düzenlemeye başladı. 

KILIÇDAROĞLU PARTİSİNİN GRUP TOPLANTISINDA KONUŞTU

-Başbakan'ı kendisi dışında kimse dinlemiyor. Bakmayın bütün televizyonların canlı verdiğine... Dünyada Erdoğan denince akla tek kelime geliyor. O da 'yalancı' dır. Bir yakımında bana bunu diyor. Kemal Bey yalancıadan başbakan olmaz diyor. Yalan söyleyenden adam da olmaz!
-Senin Türkiye'de ve dünyada itibarın kalmadı. Dünyanın en yüksek faizini vermiyormuş gibi bu olayları faiz lobisi, uluslararası basın, 30 yaşındaki sanatçı çıkarmış. Bunlar hiçbirşey bilmiyor. Toplumu tek tip haline getirmek istiyorlar. 

90 KUŞAĞI ÖYLE BİR YARAMAZLIK YAPTI Kİ...
-90 kuşağı öyle bir yaramazlık yaptı ki diktatöre diz çöktürdüler. Gezi Parkı olayı bizim artık demokrasimizin sözcüğüdür. Dünya Erdoğan' tanıdı. Bütün dünya Türk gençlerine destek verdi. Gençlerimiz bizim geleceğimiz onlar çağdaş Türkiye'nin simgesi. Annelere sesleniyorum, 90 kuşağının o küresel çocuklarını bize armağan ettiğiniz için size şükranlarımı sunuyorum.
-Sayın Merkel ve Hollanda'ya birer mektup gönderdim. Diktatöre kızabilirsiniz ama Türkiye'nin yüzü 200 yıldır çağdaş uygarlığa dönük bizi Avrupa'dan koparamayacaksınız. Biz yönümüzü çağdaş uygarlığa dönmüş bir toplumuz. Gençlerin bir eyleme oldu Türkiye ve dünya ayağa kalktı. Gençler gaza, polis kurşununa, tomalara direndiler. Ne yaparsan yap biz özgürlük kavramını ağzımızdan düşürmyeceğiz dediler. Onun için gençlere şükran borçluyuz. 

KATİL ERDOĞAN'DIR
-Olaylarda hayatını kaybedenlerin hesabını soracağız. Talimatları ve emirleri veren Başbakan Erdoğan'dır. Olaylarda hayatını kaybeden 5 yurttaşımızın katili Erdoğan'dır. 
-Destan düşmana karşı yazılır. Polis kendi halkına karşı destan yazar mı? Antalya'da 17 polis gençleri dövüyor. Bu Erdoğan'ın eseridir. Polislerimize sesleniyorum. Siz halkın polisisiniz.

GAZALİ'NİN ÖĞÜTLERİ
-Şimdi ben bin yıl önce yazılmış Filozof Gazali'nin yöneticilere altın öğütler kitabında 10 maddelik bir temel sıralaması var. Adaletin esaslarını okuyacağım. Bin yıl önce yapılan uyarıları bugün içinde ne kadar geçerli olduğunu Gazali bize söylüyor. Umuyarum bu diktatör bizi dinlemedi, bin yıl önce kaleme alınmış bir çığlığı dinler.
1-Ey Sultan önce insanları idare etmenin kıymetini bil. Liderlik büyük bir nimettir. Eğer zulümden geri durmazsanız kendisinden sonra küfrün olacağı bir bedbahtlığa düşersiniz
2-Sultanın'ın devamlı alimlerin görüşlerine başvurması ve onlara değer vermesi. Kötü alimlerden sakınmalı. Yönetici altadan kimse o da zulme ortaktır demektir.
3-Ey Sultan sen sadece kendi elini zulmden çektim diye düşünme etrafındakilerin de zulmden elini çekmesini sağla. Aklının kemalini göster. Aklını hırsın emrine verme.
Ethem SArısülük polis kurşunuyla öldürüldü. Polisi çıkardılar Arınç açıklama yapıyor. Bir taş polisin eline çarpmış, el tetiğe çarpmış silah ateş almış öyle ölmüş Ethem. Afyon'da şehit düşen askerlerimizin hesabını senden soracağız.
Gazali hayatta olsaydı şunu düşünürdü herhalde: Bu nasıl ülke? 10 yaşındaki çocuk hapse atılıyor 1 yurttaşı öldüren hapse girmiyor. Bunu anlamak mümkün değil.
4-Sultan ve idareciler çoğunlukla kibirli olurlar. Hemen bir kızgınlık oluşur. Bu onları karşı taraftan intikam almaya zorlar. Kızmak aklın düşmanıdır. Aklını kullanacaksın kinini değil.
1000 yıl önce söylendi bunlar sana Ey Recep Tayyip Erdoğan. Meydandaki gençleri niye dinlemiyorsun? Çadırlarını yaktın talimat verdim diyorsun. 5 kişinin katili sensin.
5-Ey Sultan kendin için razı olmadığın şeylere müslümanlar için de olma. Sana yapılanı hoşgörmüyorsan sen de onların aynısını başkasına yapma.
Milli İrade mitingi yapıyorsun 8 milletvekili hapiste bu nasıl milli irade? Milletin iradesinden söz edemiyor zaten.
6-İhtiyaç sahiplerinin sizin kapınıza gelip dikilmelerini hoşgörün. Onların ihtiyaçlarını gidermek nafile ihtiyaçtan daha önemli. Kısacası vatandaşa asla ve asla ananı da al git demeyeceksin.
Polis destan yazdı deniyor. Destan düşmana karşı yazılır. Bir ulusal riade sonrası destan yazılır. Böyle bir kafa olabilir mi? Antalya'da biri kız 3 çocuk 17 polis birden saldırıyor. Yazık günah değil mi? Bütün polis arkadaşlarıma sesleniyorum siz Recep Tayyip Erdoğan'ın değil halkın polisisiniz. Ellerinde karanfillerle Taksim'e çıkanlar sizin düşmanınız değil. Onlar sizin kardeşiniz.Kanunsuz iş yaparsanız gün gelir hesabını verirsiniz.
7-israftan sakınmak diyor. Nefsini öldürecek giyisiler giymeye alışma. Her şeye kanaatkar ol. Kendi eşini Katar emirinin düğününe devletin uçağıyla gönderme diyor. Sen onu keyfin için kullanamazsın. Bu şaşaa nedir? Bunlar mütevazi falan değil. Yatlar katlar bunlara yetmiyor. Yetmiz mi arkadaş ya yedi göbeğini besliyorsun şimdi. Yetmez mi bu. 
8-Ey Sultan mümkün mertebe kadar muamelelerinizde şefkatli olun. Şiddet ve sertlikten sakınınız diyor. Ellerinde karanfille gidenleri halk olarak görmüyor. Ben talimat verdim diyor. Onları dağıtın diye. Çünkü o halkın meydanıdır diyor. Onlar halk değil mi? Onları düşman olarak görüyür. Türkiye tarihinde ilk kez kendi halkının bir bölümünü düşman olarak görüyor.
9-Ey Sultan halkının senden hoşnut olmasına dikkat et. Lider olan kişinin kendisine gelerek övgüler yağdıranlara aldanmaması bütün halkında kendisinden razı olduğunu düşünmemesi gerekiyor. Birisini memnun edebilirsin ama bir başkasının da memnun olmayacağını bilmelisin diyor. Sen halkının yüzde 50'sini karşıt grup olarak göremezsin diyor.
-10-Adaletli iş yap. Haklı olan herkesin kızması doğrudur. İktidarın davacı ve davalıuyı razı etmesi mümkün değildir.
Kalkmış camide içki içildi diyor yalan söylüyor. Kabataş iskelesinde 100 kişi başı örtülü bri kadını dövdüğünü yerde sürüklediğini söyledi. Çıkıp bunu televizyonlara söylüyor; bunu yapan adamlar zaten insan değil niye yakalamıyorsun? Bir başbakan bu yalanı yüzü kızarmadan nasıl söyler? Allah'tan korkmuyor mu? Yalancıdan başbakan olmaz.