Kırşehir'de, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı münasebeti ile MHP ve CHP'nin ayrı ayrı düzenlediği bayrağa saygı yürüyüşleri, STK'ların da katılımı ile gerçekleştirildi.

Sivil toplum kuruluşlarının da desteğiyle Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırşehir İl Teşkilatları ve beraberinde Ülkü Ocakları Eğitim Vakfı'nın düzenlediği yürüyüş, Terme Caddesi'ndeki parti binası önünden başladı. Terme Caddesi'nden, Ankara Caddesi'nde bulunan Türk Büyükleri Anıtı'nda son bulan yürüyüşte MHP İl Başkanı Arif Ekici konuşma yaptı. Gruptakiler "şehitler ölmez, vatan bölünmez", "bayrağa uzanan eller kırılsın" şeklinde sloganlar attı. Konuşmanın ardından aynı güzergahtan geri dönen grup, ülkücü yemini ettikten sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

MHP İl Teşkilatının bayrağa saygı yürüyüşünden önce öğle saatlerinde, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırşehir İl Başkanlığı da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı bayrağa saygı yürüyüşü gerçekleştirmiş ve Terme Caddesi üzerinde bulunan Atatürk anıtına çelenk bırakmıştı.