Milliyetçi Hareket Partisi 24. Dönem Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek, 7 Haziran 2015 sonrası gündeme dair gelişen siyasi olayları değerlendirdi. "Adına çözüm süreci denilen çözülme süreci, PKK’yı meşrulaştırmaktan öte, bir işe yaramamıştır" diyen Şimşek, "7 Haziran sonrası ortaya çıkan siyasi tablo ve meclis aritmetiği değerlendirildiğinde, aslında bugün koalisyon hükümetin kurulabilmesinin en büyük engelin Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan olduğu görülecektir. Kendisi açısından 7 Haziran sonrası ortaya çıkan tablo kötüdür. Çünkü yüzde 100 vesayeti altında olan AKP tek başına iktidar olamamış ve sayın Cumhurbaşkanının hesapları bozulmuştur.” ifadelerini kullandı.

Bafra’daki Ofisinde açıklamalarda bulunan Şimşek, Türkiye'nin tarihinde, görülmedik bir şekilde, çok ağır siyasal, sosyal ve ekonomik bir süreçten geçtiğini belirtip şunları söyledi: "‘Beni halk seçti, anayasa hukuk falan tanımam’ diyen bir Cumhurbaşkanı varken, bu Cumhurbaşkanına sıkı sıkıya bağlı ve onun vesayeti altında bir AKP bulunurken ve ağırlaşan ülke sorunları mevcutken, bu kadar ağırlaşan ülke sorunlarını AKP ile çözebilmek mümkün değildir. Milliyetçi Hareket Partisi elbette iktidar olmak istemektedir. Ancak bu ne bahasına olursa olsun, iktidarın bir kenarından bizde tutalım düşüncesi değildir. Milliyetçi Hareket Partisi ülkenin bütün sorunlarına vakıftır. Bunları çözmek için güçlü bir siyasi iradeye, bilgi birikimine ve tecrübeye sahiptir. Ancak bu sorunların çözümü için güçlü bir irade, yani iktidar gerekmektedir. Diğer taraftan, HDP halkın oyuyla seçilmiş, ancak hepimizin bildiği gibi Kandil tarafından yönetilmektedir. PKK’ya terör örgütü diyememeleri bundandır. Bir HDP milletvekili, mecliste ‘PKK sizi tükürüğe boğar’ diyerek esasen nereye bağlı olduklarını ifade etmiştir.
Milliyetçi Hareket Partisi, PKK önderliğinde, HDP destekli tırmanışa geçen, terör olayları karşısında, yargıyı harekete geçmeye çağırmıştır. Bu haliyle, HDP’nin parlamenter demokrasinin bir parçası olacağını düşünmek, ham hayalden ibarettir."