Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mezitli sınırları içerisindeki Davultepe Doğal Yaşam Park alanı ile ilgili AKP İl Başkanı ve iki milletvekilinin olayı önlemeye yönelik hiçbir gayretleri olmadığı halde üzerine atlayarak talanı kendileri önlemiş gibi rol çalmaya çalışmalarının ibret verici olduğunu belirtti.

Kocamaz, Orkide Restaurant'ta MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek ve MHP İl Başkanı Sabahattin Kılıç'ında katıldığı bir basın toplantısı düzenledi. Geçen günlerde açıklama yaparak deniz kaplumbağalarının üreme alanı olan Davultepe Doğal Yaşam Parkı'nın 'A Tipi Mesire Yeri’ olarak düzenlenmesinden kendilerinin girişimi ile vazgeçildiğini söyleyen ve "Davultepe’deki talanı önledik” diyerek basın açıklaması yapan AKP İl Başkanı İsmail Taşpınar ile iki milletvekiline tepki gösteren Kocamaz, AKP'lileri rol çalmaya çalışmakla suçladı.

Parkın Türker Ali Şan isimli bir şahsa tahsis edilmek üzereyken haberlerinin olduğunu ve hemen harekete geçtiklerini anlatan Kocamaz, devletin hüküm ve tasarruflarındaki bu gibi yerlerin belediyelerine devredilmesi gerektiğini bakanlığa bildirerek birebir görüşmeler yaparak bakana dolaylı yollardan ulaştıklarını ifade etti. Yapılan görüşmeler sonunda talep edilen şahsa yapılacak tahsisle ilgili olumlu bir görüş oluştuğunun bildirildiğini anlatan Kocamaz, "Bu durumun Mersin’de infiale yol açabileceğini, bu yanlış karardan dönülmediği takdirde karettaların üretim sahasının da tehlikeye gireceğini de dile getirdik. Neticede bu yazışmalar ve birebir görüşmeler neticesinde bakanlık atmak üzere olduğu yanlış adımdan geri döndü" şeklinde konuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı ile ilgili yetkililere teşekkür eden Kocamaz, şöyle devam etti: "Ancak gazetelerden edindiğimiz haberlere göre AKP İl Başkanı ve iki milletvekili bu olayı önlemeye yönelik hiçbir gayretleri olmadığı halde gayet rahat bir şekilde “Davultepe’deki talanı önledik” diyerek basın toplantısı yapmışlar. Gerçekten olayın üzerine böyle atlayarak, sanki bu talanı kendileri önlemiş gibi rol çalmaya çalışmaları ibret vericidir. Siyaset şayet böyle ucuz tiyatro gösterileri şeklinde cereyan ediyorsa Mersin’de siyasetin ne kadar ucuz yöntemlerle değerlendirildiğini çok iyi görebiliriz. Bu arkadaşlar şayet bu olayı önlemeye yönelik bir çaba bir gösterdilerse, nereye hangi yazışmaları yapmışlar merak ediyorum. Bizim yazışmalarımız ve telefon görüşmelerimiz günü ve saatiyle kayıt altındadır. Bu işte tepkiler ortaya konmamış olsaydı o sahiller birçok yerde olduğu gibi bal gibi yağmalanacak, bal gibi talan edilecekti. Tepkiler ve yazışmalar sonucunda olay engellenince alelacele basın toplantısı tertipleyerek işi sahiplenmek, verilen mücadele ve emeği hiçe sayıp bir iş başarmış gibi davranmak nasıl bir politikadır halkımızın takdirine bırakıyorum."

AKP'lilerden güzel işlere vesile olabiliyorlarsa Mersin sahillerinin yağmalanmasına engel olmalarını isteyen Kocamaz, "Büyükşehir Belediyesi’nin iki yıldır mücadelesini verdiği tahsis talebine destek verip gerçekleştirsinler. Sahillerin tek elden planlanarak turizme açılmasını sağlasınlar. Turizm bölgeleri, havaalanı ve Tarsus sahil bandı projesini desteklesinler. Bir an önce halkın hizmetine sunsunlar. Mersin’de henüz yağmalanamamış yer olan esnaf ve sanatkarlarımızın ısrarla talep ettiği ve bütün küçük sanayi sitesi esnafının bir arada olması planlanan Toroslar Bölgesi’ndeki en verimlisi 3. sınıfla 7. sınıf olan tarım arazilerinin, esnafların taleplerine uygun bir şekilde değerlendirilmesine destek versinler" şeklinde konuştu.