İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, hiçbir gazeteciye ambargo koymadıklarını belirterek, “Cenazeye alınmayan gazetecilerle elini kolunu sallaya sallaya İzmir Büyükşehir Belediyesi binası koridorlarında gezen gazeteciler, akreditasyonu yok diye karıştırılmaya çalışılıyor.” dedi.

Kocaoğlu, yerel bir gazetede yayımlanan, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve şahsını karalamaya yönelik haberlere sert tepki gösterdi. “Hangi gazeteci İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne girmemiş? Hangi gazeteciye ambargo koyulmuş? Hangi gazeteciye, 'Sen buradan çık.' denmiş?” diye soran Kocaoğlu, “Hem basın özgürlüğünü, hukuk sistemini kirletiyorsunuz hem de yaptığınız işi hiç alakası olmayan yerlere sıvamaya çalışıyorsunuz. Tutmaz. Uğraşmayın, daha fazla küçülmeyin, ayıptır.” ifadelerini kullandı.

İZMİR’E YENİ BİR KAVŞAK DAHA GELİYOR

Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Altınyol’dan Bayraklı ve Bornova ilçelerine ulaşımı kolaylaştıracak Adnan Kahveci Köprülü Kavşağı'nı şehre kazandırıyor. Homeros Vadisi’ni Bayraklı Altınyol kıyılarıyla buluşturan kavşağın temeli, Başkan Kocaoğlu’nun katıldığı törenle atıldı. Toplam 22,5 milyon TL maliyetle hayata geçirilecek kavşağın bir yılda tamamlanacağını belirten Kocaoğlu, Homeros Bulvarı’nın ardından bu projenin de tamamlanmasıyla birlikte İzmir’in, tarihinde ilk kez 35 metre genişliğinde, her türlü donanına sahip iki bulvara sahip olacağını söyledi. İnşaat çalışmaları ve kamulaştırmalar tamamlandığında proje maliyetinin 100 milyon TL’ye ulaşacağını kaydetti.