Köksal, partisinin Dulkadiroğlu ilçe teşkilatının Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen kongresinde yaptığı konuşmada, siyasi partilerin seçimler öncesinde kongre yapmayı istemediğini, bu tür kongrelerin sıkıntılı ve sancılı olduğunu bunu bir örneğinin de CHP'de yaşandığını söyledi.

Seçim öncesi yapılan kongrelerin önemine dikkati çeken Köksal, "Çünkü her kongre 'bir takım sıkıntılara ve sancılara gebedir' diye düşünürler. Nitekim CHP'nin yaptığı küçücük kongrenin hemen arkasında doğum yaptı. Ayrı bir parti kuruldu. Onun içinde AK Parti'nin böyle ilçe kongreleri, aslında AK Parti'nin kendine olan güveninin, vatandaşa olan itimadının da en önemli göstergesidir. Eğer AK Parti kendine güvenmese vatandaşına itimat etmese, bu kongreleri yapmazdı" diye konuştu.

2011'de yapılan seçimleri vatandaşın kendi cumhurbaşkanını seçmesi, Türkiye'nin artık "Yeni bir Türkiye" modelini ortaya koyacak olması ve eski Türkiye ile sürecek mücadelesi bakımından önemli bulan Köksal, 2015'te yapılacak olan seçimin de daha önemli olduğunu belirterek, "Başlattığı 'Yeni Türkiye', yeni gelişme mücadelesinde 2015'teki seçimlerde AK Parti'nin oylarının mutlaka artması lazım. Neden artması lazım? Biz 2011'de söylediğimiz pek çok şeyi yaptık. Ama yapamadığımız bir şey var. O da anayasa değişikliğiydi. Yapamamak da bizim elimizde değildi" ifadelerini kullandı.

Anayasa değişikliği bağlamında 2015'de yapılacak seçimlerin önemini anlatan Köksal, istemelerine rağmen muhalefetin ayak diremesiyle anayasa değişikliğinin yapılamadığını belirterek, şunları söyledi:

"2011 seçimlerinde biz demokratik, bağımsız ve insan haklarına önem veren her türlü vesayetin dışında bir anayasa yapacağız. Grubumuzun sayısının çok olmasına rağmen her gruba eşit olarak anayasa komisyonunda temsil yetkisi verildi. Bu temsil yetkisine rağmen muhalefet yanaşmadı. Bütün çabamıza rağmen. Anlaşıldı ki, bu dönem içerisinde anayasa değiştirme şansımız yok. Biz bunları önce millete şikayet ederiz. Sonra da millete havale ederiz. Şu anda şikayet noktasındayız. Diyoruz ki, biz bu kadar istememize rağmen muhalefet ayağını diredi ve bu anayasayı çıkarttırmadı. 2015 seçimi ikinci aşamadır. Yani şikayetten sonra havale noktasıdır. 2015 seçimlerinde anayasa değişikliğini millete havale ediyoruz. Bize anayasayı değiştirecek çoğunluğu sağlayın, bizde anayasayı değiştirelim. İşte 2015 seçiminin önemi bu noktadadır." 

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Sağlam ise AK Parti'nin iktidarda olduğu dönemlerde çok önemli gelişmeler yaşandığını, dünyanın en karmaşık bölgesinde ülkelerinde zulüm görmüş tüm insanların Türkiye'ye sığındığını, bunun da Avrupa ve dünyaya örnek olduğunu ifade etti. 

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Metin Doğan ise kongresini yaptıkları Dulkadiroğlu ilçesinin 16 ay önce kurulmuş yeni bir teşkilat olduğunu hatırlatarak, "Bu süre içerisinde partimizi en güzel şekilde temsil etmiş durumdadırlar.  2002'den bu yana 12 yıllık büyük mücadelemizde, bugün Türkiye sosyal, ekonomik, demokratik ve insan hakları itibariyle çok şükür büyük bir çağ atladı" diye konuştu. 

Kongereye,  AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Sevde Bayazıt Kaçar, Sıtkı Güvenç ve Yıldırım Ramazanoğlu ile belediye başkanları ve partililer katıldı.