Bakan Ünal, Afşin Kaymakamlığını ziyaretinde yaptığı konuşmada, ilçedeki Ashab-ı Kehf Külliyesi'nin ve diğer turizm değerlerinin bir arada düşünülüp, kültürel açıdan o şekilde ele alınması gerektiğini söyledi.
Kahramanmaraş'ta turizm alanındaki eksikliklerin tamamlanması gerektiğini dile getiren Ünal, "Ashab-ı Kehf'in gerektiği şekilde dünyaya tanıtılması gerekiyor. Aynı şekilde Kahramanmaraş'taki turizme açılması gereken birçok alanı gün yüzüne çıkarmamız gerekiyor" dedi.

Ünal, Germanicia Antik Kenti için planladıkları çalışmalara 7,5 milyon lira bütçe ayırdıklarını söyledi.

Mahir Ünal, Kahramanmaraş'ın ihmal edilen ulaştırma sorununu son 13 yılda yürütülen çalışmalarla ve Ulaştırma Çalıştayları ile çözüme kavuşturmaya devam ettiklerini belirtti.

Kahramanmaraş'a 2019 sonuna kadar ulaştırma anlamında 5 milyar liralık yatırım yapacaklarını kaydeden Ünal, kentin ulaşım sorununu çözeceklerini vurguladı.

Afşin-Elbistan bölgesinde yapılacak yeni termik santral görüşmelerinin devam ettiğini belirten Ünal, "Afşin-Elbistan bölgesine termik santrallerin yapılması söz konusu. 12 milyar liralık yatırımla 30-35 bin kişinin istihdamı sağlanacak. Bunların yanı sıra Elbistan ve Kahramanmaraş'ta yapılması planlanan organize sanayi bölgesiyle değişik istihdam kapıları açılacak" diye konuştu.

Ünal, daha sonra Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan'dan ilçedeki çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven ise Bakan Ünal'a bakır işlemeli ibrik hediye etti.

- Göksun temasları

Ünal, buradaki temaslarının ardından Göksun'a geçti. Bakan Ünal, Göksun Kaymakamlığını ziyaretinde Kaymakam Cengiz Ayhan'dan ilçedeki çalışmalar hakkında bilgi aldı. Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın da Ünal'a belediyenin çalışmalarını anlattı.

Ünal, kavşak noktası haline gelen ilçenin tarihi ve kültürel değerlerini yapılacak festivallerle tanıtacaklarını, bu noktada yürütülecek çalışmalara destek vereceklerini söyledi.

MAHİR ÜNAL AFŞİN VE GÖKSUN FOTOĞRAFLARI

Kaymakam Ayhan, Bakan Ünal'a tablo sundu.

Ünal'ın ilçelerdeki temaslarına Vali Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Veysi Kaynak, Nursel Reyhanlıoğlu, Uğur Dilipak, İlker Çitil, İmran Kılıç, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir ve İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Kılıç da katıldı.