Memleketi Elbistan'a gelen Ünal, AK Parti Elbistan İlçe Başkanlığını ve Elbistan Kaymakamlığını ziyaret etti. Kaymakamlıkta Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun tarafından karşılanan Ünal, ilçedeki yatırımlar hakkında Akkoyun'dan bilgi aldı.
Daha sonra AK Parti İlçe Başkanlığına geçen Bakan Ünal, burada yaptığı konuşmada, Elbistan'a her geldiğinde kendisini önce hatıralarının karşıladığını söyledi.

Ünal, 12 Eylül 1980 darbesinde Elbistan'da olduğunu belirterek, o zamanki yokluğu, darlığı ve sıkıntıları herkesin hatırladığını dile getirdi.

Avrupa ülkelerinde Türkiye'nin ne kadar güvenli olduğunu anlatmak için temaslarda bulunduğunu anlatan Ünal, "Avrupa'da Türkiye'miz ile ilgili öyle algı oluşturuyorlar ki... Çünkü bizim sadece turizmden çevresiyle birlikte 100 milyar dolarlık bir kazancımız söz konusu. Türkiye'yi turizmde baltalamak için, Türkiye'ye turist gelmesin diye içeriden, dışarıdan bunu yapıyor" dedi.

Terör sorununu çözmek için her türlü yolu denediklerini dile getiren Ünal, şöyle konuştu:

"Çözüm Süreci dedik. Gerektiğinde İngiltere'nin, İspanya'nın yaptığı gibi istihbarat örgütümüz, terör örgütüyle silahların susması için görüşme yaptı. Bu da terörü sonlandırmanın bir yolu ve yöntemiydi. Sonuç vermeyince de anladıkları dilden konuştuk. Terörle mücadelede herkesin tek yürek olması, tek bilek olması, ortak tepki göstermesi gerekiyor. Siyasetçi çıkıyor 'Hendek kazan arkadaşlar' diyor. Bunlara rağmen büyüyoruz ve gelişiyoruz. Gelişmeye devam edeceğiz. O büyük yolu Allah'ın izniyle yürümeye devam edeceğiz."

- "Bu topraklarda dimdik durmaya devam edeceğiz"

Çanakkale Savaşı'na ve Çanakkale'de kazanılan zafere dikkati çeken Ünal, "Çanakkale geçilmez' dediğimizde aslında biz neyi söyledik? Çanakkale geçilseydi Diyarbakır düşerdi. Çanakkale geçilseydi Şam düşerdi. Çanakkale geçilseydi, Allah korusun, Mekke ve Medine düşerdi. Biz müdaafayı Çanakkale'de kurduk. Biz kaç düvelle gelirse gelsinler, bu topraklarda dimdik durmaya devam edeceğiz ama sakın olaki kendi içimizde ayrılığa düşmeyelim" diye konuştu.

HABER FOTOĞRAFLARI

Hiçbir makamın kimsenin tapusunda olmadığına işaret eden Ünal, hiç kimsenin bulunduğu makamı kendi nefsi için kullanmaması gerektiğini söyledi. Ünal, makamların bu ülkenin ayağa kalkması için seferber edilmesi gerektiğini kaydetti.

Tarihte Dulkadiroğulları'nın merkezi olan Elbistan'ı "beylik başkenti" olarak ortaya çıkarmak için yürüttükleri çalışmanın tamamlanmak üzere olduğunu söyledi. Ünal, çalışmayla Elbistan'ın tarihi dokusunun ortaya çıkacağını, ilçenin hafızası yenilenmiş, hem merkeziyle hem de çevresiyle modern bir şehir olacağını aktardı.

Öte yandan Ünal, Karahüyük Mahallesi'ndeki aile kabristanını da ziyaret etti.