Anadolu Partisi Osmaniye İl Başkanı Nuran Loş, muhalefet partilerine "Sandıklara sahip çıkalım" çağrısında bulundu. Loş, "Yargı bağımsızlığının şaibe altında olduğu koşullarda bu çözüme güvenemeyiz. Kendimize güvenmek zorundayız. Bunun için seçime giren partiler olarak sandık güvenliği için çok dikkatli olmalıyız. Milletin iradesine ve sandıklara sahip çıkmak bizim için namus borcudur." dedi.

Anadolu Partisi olarak sandıklara sahip çakmak için çalışacaklarını belirten Nuran Loş, 7 Haziran seçimleri parti olarak barış, ekmek, özgürlük ve iş için yürüttükleri bu politik mücadelenin seçmen tarafından teveccühle karşılanacağına inandıklarını dile getirdi. Loş, "Geleceğimizi çalmaya kalkışanlar aynı zamanda milletin iradesini yansıtan sandıktaki oylarımızı da çalabilir." ifadesini kullandı.

'KEDİLER MASUM HAYVANLAR'

Geçmiş seçim döneminde yaşadıkları kedi olayını unutmamak gerektiğini belirten Loş, "Bu ülkede bir bakanın elektrik kesintisini trafolara giren kedilere bağladığını unutmamalıyız. Kedilere değil kedileri trafolara sokanlara bakmak lazım. Sandık güvenliğine birinci derecede önem veriyoruz. Demokratik ülkelerde, seçimlerin şeffaf, güvenli ortamlarda yapıldığı ve demokratik yaklaşımların egemen olduğu ortamlarda böyle bir şey yok. 'Siyasi partiler sandığa sahip çıksın', demokratik olmayan ortamların sloganı olabilir. 'Sandığa sahip çıkalım' sloganını ortaya atmaktan demokrasi adına üzüntü duyuyoruz." şeklinde konuştu.

Sandık güvenliğinin oy verme işlemi öncesi, oy verme sırası ve sonrasını kapsadığını kaydeden ve üyelerine verdikleri eğitimle sandıkta yer alan görevlileri, yaşanabilecek hukuksuzlukları ilçe seçim kuruluna kadar taşıyabilecek şekilde hazırlandıklarını belirten Loş, sözlerine şöyle devam etti: "Bir partinin değil bütün muhalefet partilerinin çok uyanık olması gerekir, Kullanılan oyları ziyan olmasın istiyoruz. 2014 yerel seçimlerinde yaşadıklarımız bize bu endişeyi veriyor. İstanbul ve Ankara'da yaşananlar herkesçe malumdur. Sandıkta yaşanacak olayların yargı ile çözülmesi, yargı bağımsızlığının şaibe altında olduğu koşullarda bu çözüme güvenemeyiz. Kendimize güvenmek zorundayız. Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi, seçim için Türkiye’ye 100’ü aşkın gözlemciden oluşan bir heyet gönderecektir."

Öte yandan ABD’nin Türkiye’deki iki eski büyükelçisi Morton Abromovitz ile Eric Edelman, 'Gölgeler ve Kuşkular' adlı raporlarında 30 Mart yerel seçimlerinde ülke çapında seçim hileleri yapıldığını ifade etti. Hilelerin bireysel olmadığının belirtildiği raporda oy hırsızlığının merkezi planlamayla yapıldığı ileri sürülüyor.