23 Haziran seçimlerinde İstanbul'da Ekrem İmamoğlu karşısında büyük hezimet yaşayan Cumhur İttifakının Ak Parti kanadında hesaplaşma söz konusu. Medya hedef tahtasına şimdiden Mahir Ünal'ı koydu bile.

Ak parti'nin 31 Mart'ta yapılan İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerine itiraz etmesinin ardından seçimin yenilenmesi ve 23 Haziran'da Ekrem İmamaoğlu'nun lehine 800 binden fazla bir fark oluşması Ak Parti'de .ç hesaplaşmayı gündeme getirdi. Bu gün pek çok basın kuruluşunda hesap sorulacak isimler arasında Mahir Ünal ismi de yer aldı.

31 Mart seçimlerinin yenilenmesi için büyük çaba harcayan "hiç bir şey olmasa bile mutlaka bir şeyler oldu sözleri" nedeniyle sosyal medyada olay olan  Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz'un ilk alınacaklardan biri olduğu konuşuluyor. Ali İhsan Yavuz'la birlikte İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, AKP İstanbul Seçim İşleri Başkanı Mehmet Kırmızı, Teşkilat Başkanı Salih Çağdaş, Tanıtım ve Medya Başkanı Sevgi Yiğit, İl Kadın Kolları Başkanı Rabia İlhan’ın da ‘kızağa’ çekilmesi bekleniyor.

Ankara seçimlerini, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı sıfatıyla kaybeden Mehmet Özhaseki’nin de koltuğunu bırakması bekleniyor.

İstanbul mağlubiyetinin faturasının Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal'a kesilmeye çalışıldığı konuşuluyor.

Ancak Haber46'nın yaptığı değerlendirmede İstanbul seçimlerinin kaybedilmesinde Mahir Ünal en az hataya sahip isimlerden biri. Mağlubiyetin en büyük nedenlerinden biri 31 Mart seçimlerinin yenilenmesi aşamasında yapılan yanlışlar. Bu sürecin en büyük sorumlusu ise şüphesiz Ali İhsan Yavuz. Bu sürece Ali İhsan Yavuz'un ve diğer ak partili isimlerin gerekçeyi anlatamaması üzerine Mahir Ünal çok sonraları müdahil oldu.

23 Haziran seçimlerine giderken de sadece tanıtım ve medyadan sorumlu olan Mahir Ünal görevini hakkıyla yaptı ancak, propoganda ekibinin yanlışları seçimin kaybedilmesine neden oldu.

Kahramanmaraş'ta siyasetin güçlü isimleriden Ak Parti Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal üzerinde bazı medya kuruluşları ve sosyal medyada paylaşım yapan bazı isimlerin hesap sorulacak şeklinde yaptığı yorumlar gerçekçi değil. Çünkü Mahir Ünal, bu seçimin kaybedilmesinde en az sorumlu olan isimlerden biri.

Mahir Ünal'ın alınmasını isteyenlerin yeni kurulacak partiye yakın isimler olduğu da dilllendiriliyor. 

Önümüzdeki günlerde konuyla ilgili ilginç gelişmeler yaşanması bekleniyor.