AK Parti Onikişubat Belediye Başkan adayı Hanefi Mahçiçek, "Kahramanmaraş'ı sıfırdan inşa edeceğiz, her şey otomatik sistemle çalışacaktır" dedi.

Mahçiçek, belediye çarşısı esnafını ziyaretinde, sorunları dinleyip çözümler konusunda bilgi verdi.

Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçelerinin büyükşehir yasası kapsamında yeniden kurulduğunu anımsatan Mahçiçek, zor ve sıkıntılı süreci avantaja dönüştürüp sıfırdan belediye kuracaklarını kaydetti.

Halkın desteğiyle görev gelmesi durumunda ilçede yapacağı projeleri anlatan Mahçiçek, şunları söyledi: "Yeni kuracağımız kompleksde kurumları bir merkezde toplamayı planlıyoruz ve böylece vatandaş bir otobüs veya dolmuşla geldiğinde burada bütün işlerini yapabilecek. Amacımız vatandaşımızın rahat etmesidir. Hizmet odaklı bir merkezin planını yapıyoruz. Böyle merkezler ABD ve AB ülkelerinde örnekleri var ve tüm resmi kurumlar bir kompleks içindedir. Allah nasip eder halkımız görevi bizlere verdiğinde, 1 Nisan 2014 sabahı (bismillah) diyerek ilçe merkezinin temelini atacağız."

- Kahramanmaraş'ta arsa yok

Belediye Başkan adaylığı açıklandığı günden buyana kentte yaptığı araştırma sonucunda hazineye ait boş bir arazi bulamadıklarını dile getiren Mahçiçek, bununda çözümü için çalışmaları sürdürdüklerini söyledi.

Onikişubat ilçesinin güzel ve geniş bir de meydana ihtiyacının bulunduğunu ifade eden Mahçiçek, "Biz istiyoruz ki ilçemizin şöyle dillere destan bir meydanı olsun, o meydana bakan yerlerde belediye ve kaymakamlık başta olmak üzere tüm resmi kurum müdürlükleri olsun, banka şubeleri olsun, alış veriş merkezi olsun. Onikişubat ilçe sakinleri bir merkeze gelerek tüm işlerini görüp gitsin istiyoruz ama böyle bir geniş hazine arazisi yok, çareler arıyoruz" ifadesini kullandı.

Mahçiçek, ilçede bir merkez oluşturmak için arsa üretilmesi gerektiğini kaydetti.

Halkla kucaklaşarak yeni Kahramanmaraş'ı inşa etmek için geceyi gündüze katacaklarını vurgulayan Mahçiçek, "Allah bize güç verdiği sürece Kahramanmaraş'ı sıfırdan inşa edeceğiz, her şey otomatik sistemle çalışacaktır" şeklinde konuştu.