Geçtiğimiz hafta içeriisnde Kahramanmaraş'ın bertiz bölgesinde bir vatandaşla arasında geçen diyaolgu anlatan Mahir Ünal çok büyük tepki çekmişti. Vatandaşa bir akıllı telefonu çok gördüğü şeklinde eleştiri alan Mahir Ünal'ın o sözleri halen tartışılmaya devam ediliyor.

Mahir Ünal'la ilgili bugün bir başka haber daha yer aldı bazı basın organlarında. İddiaya göre Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal "eskiden bu ülkede bardak bilr yoktu" demişti. Oysa Mahir Ünal bardağı bir benzetme olarak kullanmış ve eskiden hizmet yapılmadığını söylemişti.

Mahir Ünal'ın Montajlanarak verilen sözlerini aynen yayınlıyoruz:

"Ben hep şu örneği veriyorum: Diyorum ki elimizde bir bardak var. Biz 18 yılda bu bardağın yüzde 70'ini doldurduk. Ama yüzde 30'u boş. Şimdi bu bardağın yüzde 30'luk boşluğunu da konuşalım, yüzde 70'lik doluluğunu da konuşalım.

Çünkü bir dönem bu ülkede bardak yoktu. Yani bırakın bardağın içindeki suyu, bardak yoktu. Ama şu anda bu bardağı yüzde 70 oranında doldurmuşuz. Yüzde 30'luk boşluk var mı var? Peki biz bu yüzde 30'luk boşluğu da Allah'ın izniyle doldurur muyuz, doldururuz." 

Mahir Ünal'ın sanki gerçekten "eskiden bardak yoktu" dediği ima edildi. Ancak gerçek yukarıda da göreceğiniz gibi hiç de öyle değil. 

Haber46 olarak her zaman doğrunun ve hakkın yanındayız. Bu olayda Mahir Ünal'ın sözleri çarpıtılmış ve montajla bambaşka bir anlam çıkarılması sağlanmıştır.