Ünal, Afşin Elbistan Linyitleri (AEL) konferans salonunda muhtarlara yönelik toplantıda, son 4 yılda Kahramanmaraş'ta önemli hizmetleri hayata geçirildiğini söyledi. 
Türkiye'nin 7 Haziran'da çok önemli bir seçimi gerçekleştireceğini belirten Ünal, HDP'nin demokratik siyasetin bir gereği olarak silahların bırakılması konusunda bir açıklama yapmadığını vurguladı. 

MHP'nin ise ağzını açınca "ya bölücü, ya hain" dediğini savunan Ünal, şöyle konuştu:

"Yabancı güçler, Türkiye'nin gelişmesini engellemek için ellerinden geleni yapıyor. İran, Irak ve Rusya Suriye'de fevri olarak savaşıyor. Biz Bayırbucak'taki Türkmenlere yardım gönderiyoruz içerideki iş birlikçileri bizim tırları durduruyor. Yetmiyor gazetelere 'efendim içinde silah vardı' diye Türkiye'yi uluslararası mahkemeye şikayet ediyorlar. İçim yanıyor. Bunlar Türkiye'ye dost mu. Bu mücadele AK Parti'nin mücadelesi mi. Bu mücadele Türkiye'nin mücadelesidir."

Ünal, muhalefetin, AK Parti'nin oylarını yüzde 45'in altına çekmeyi amaçladığına işaret etti.

Türkiye'nin gelişimine ve büyümesine engel olmak isteyenlere karşı AK Parti'ye desteğin devam etmesini isteyen Ünal, "CHP ve MHP kendi gündemini bıraktı HDP'ye barajı aştırmaya çalışıyor. HDP barajı aşarsa ne olacak AK Parti, anayasayı değiştirecek çoğunluğu elde edemeyecek" diye konuştu.

Elbistan Muhtarlar Mahir Ünal

- "Anayasayı değiştirmemiz lazım"

Ünal, Türkiye'nin demokratikleşmesi, zenginleşmesi ve özgürleşme mücadelesinde devletle bir sözleşme imzalaması gerektiğini vurguladı.

Sözleşmenin de "anayasa" olduğunu anlatan Ünal, sözlerini şöyle tamamladı:

"Devletle sözleşme imzalayamazsak, ülke eski haline geri döner mi evet döner. Bu zamana kadar devlet kendi kendiyle sözleşme imzaladı. Bu şekilde sözleşme imzalayınca ne oldu. Anayasaya bakın vatandaşın hak, ödev ve sorumluluklarını anlatır. Devletin hak ve sorumluluklarını hiç anlatmaz. Şimdi bu anayasayı değiştirmemiz, o canavarları ebediyen eski Türkiye'ye hapsetmemiz ve yeni Türkiye'nin de kapılarını sonuna kadar açmamız gerekiyor."