Afşin Öğretmenevi'nde muhtarlarla bir araya gelen Ünal, AK Parti iktidarında yaşanan önemli gelişmeleri anlatan büyük fotoğrafa iyi bakılması gerektiğini söyledi. 
AK Parti'nin kurucusu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, her muhtarla ayrı ayrı görüşeceğini belirterek, "Muhtar dahi olamaz" diyenlere inat, bu ülkede muhtarların ne kadar kıymetli ve önemli insanlar olduğunu ortaya koyduğunu ifade eden Ünal, muhtarların da bunun bilincinde olduğunu kaydetti.

Türk, Kürt, Alevi ve Sünni gibi ayrımcılıklara karşı olduklarını dile getiren Ünal, AK Parti'nin iktidara gelmesinden bu yana her bir bireye sahip çıktını belirtti.

- "Türk milleti için ne yaptılar"

MHP'nin Türk, HDP'nin ise Kürt milliyetçiliği yaptığını, CHP'nin de "Cumhuriyetin sahibiyim" dediğine dikkati çeken Ünal, "Bu milletin sahibe ihtiyacı yok. Bu milletin sahibi tarih boyunca Cenab-ı Allah olmuştur. Ben 'milliyetçiyiz' diye geçinenlere soruyorum. Türk milleti için ne yaptılar? Milliyetçilik o milleti sevmekle ve aşık olmakla alakalıdır. 13 yıldır bunu biz yapıyoruz" diye konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal

Türkiye'nin gelişimine ve büyümesine engel olmak isteyenlere karşı AK Parti'ye desteğin devam etmesini isteyen Ünal, şöyle devam etti:

"Bu ülkede egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. CHP'nin ve MHP'nin 'Milletten onay almayan hiç kimse millet adına bir yetkiyi kullanamaz, demesi gerekmiyor mu?'  Ama CHP ve MHP bu Pensilvanya'dakine hiç laf söylediğini duydunuz mu? Buna 'Yahu sen bu egemenlik hakkını kimin adına kullanıyorsun. Bu gazetelerine emir veriyorsun bu devletin içerisine sızdırdığın savcıya hakime  emir veriyorsun, hangi hakla hangi yetkiyle veriyorsun' demiyor. 28 Şubat döneminde Fethullah, askerin ve darbecinin önünde kuzu gibiydi. Hatta askerlere "Bütün kurumlarımın anahtarını size verebilirim" diyordu. Darbeci askerin önünde süklüm büklüm olanlar bugün milletin iradesiyle seçilen hükumetle neden savaşıyorlar sizce."

- "Uluslararası başkentlerin gazeteleri ile aynı dili konuşuyorlar"

Eski Türkiye'nin kapılarını tekrar açmak isteyenlerin, uluslararası başkentlerin gazeteleri ile aynı dili konuştuğunu vurgulayan Ünal, onların Türkiye'ye neden düşman olduğunu anladığını fakat içeridekilerin niye düşman olduğunu vatandaşın vicdanına bıraktığını kaydetti.

Ünal, Abdullah Öcalan'ın derdest edilip Türkiye'ye tesliminin ardından, MHP'nin terörü bitirme imkanı varken neden bitirmediğini açıklamasını istedi. 

Muhalefet partilerinin milletin iradesini hiçe saydığını ifade eden Ünal, şöyle konuştu:

"Sen milletin iradesini hiçe sayacaksın, sandığı hiçe sayacaksın, bu ülkeyi hiçe sayacaksın, bu ülkenin sevdiği her iki kişiden birinin oy verdiği adama küfür edeceksin, hakaret edeceksin sonra da milletçiyim diyeceksin. Sen önce bırak sevmeyi, bu millete saygı duymayı öğren sen daha bu ülkede her iki kişiden birine bile saygı duymuyorsun. Bunlar bana oy verenlerin milliyetçisiyim diye geziyorlar. İşte asıl bölücülük budur.  Zaten bu milletin iradesine saygı duysalar eski Türkiye'yi istemezler."

Toplantıya, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük, AK Parti Kahramanmaraş milletvekili adayı İlker Çitil, AK Parti İlçe Başkanı Şeref Kırbıyık ve AK Parti ilçe yönetimi katıldı.