Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Ülke TV canlı yayınında gündeme ilişkin soruları cevapladı. Yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadeleye ilişkin  hükümetin aldığı tedbirler ve genel duurmla ilgili açıklamalarda bulunan Mahir Ünal, sağlıkta şiddet yasası ile ilgili iddiaları da cevapladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından başlatılan yardım kampanyasının toplumda birlik, beraberlik ve dayanışmayı perçinlemeyi amaçladığını söyleyen Ünal, benzer uygulamaların farklı ülkelerde de yapıldığını bildirdi.

Bazı çevrelerin, kampanyaya yönelik, "Zırnık yok" dediğini hatırlatan Ünal, "Bu hastalıklı bir ruh hali. Bu bir siyaset değil, buna eğer siyaset diyeceksek, 'Yıkım siyaseti' diyebiliriz. Ama bunlar bir şeyin farkında değiller hepimiz aynı gemideyiz, aynı risk onlar için de geçerli." dedi.

TBMM Başkanlığına sunulan sağlıkta şiddetin engellenmesine yönelik kanun teklifindeki sürece ilişkin değerlendirmelerinin sorulması üzerine Ünal, şunları belirtti:

"Bu sağlıkta şiddet yasasıyla ilgili Milliyetçi Hareket Partisi ve AK Parti'nin 8 Nisan 2020 tarihinde ortak hazırlanan bir kanun teklifleri ve fakat 1 gün önce 7 Nisan'da bir CHP milletvekilinin de getirdiği bir kanun teklif var. Türkiye Büyük Millet Meclisinde oylanan bir kanun teklifi değil, bir önerge. CHP milletvekilinin 7 Nisan'da getirdiği kanun teklifinin komisyonda görüşülmeden direkt Genel Kurul'a getirilmesinin önergesi oylanıyor. Burayla ilgili ciddi bir dezenformasyon yaptılar."