Ülke TV’de yayınlanan Esra Elönü’nün sunduğu Arafta Sorular programına konuk olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Barış Pınarı Harekâtı’na destek vermeyen sanatçılara sert tepki gösterdi.

BU SANATÇILAR İZİN ALMADAN KONUŞAMAZLAR

Mahir Ünal programda sözünü ettiği sanatçıların izin almadan konuşamadığına vurgu yaparak, “Gerçek sanatçıları tenzih ediyorum ama o dizi oyuncuları, bazı komedyenler bunların hiç birisi izin almadan konuşamazlar ve konuşanları da linç ederler.   Ayrıca kendi mahallelerinde de yerli ve milli refleks gösterenleri banal, taşralı ve basit olarak tanımlarlar” dedi.

ONLARIN SAHİPLERİ VARDIR

Barış pınarı Harekâtı’na destek vermeyen bazı sanatçıların sahipleri olduğunu belirten Ünal sözlerine şöyle devam etti; “Onlar hiçbir konuda tepki gösteremezler. Ben bu ülkede Kültür ve Turizm Bakanlığı yaptığım için onların iç ilişkilerini, onları kimlerin susturup kimlerin konuşturduğunu bilen birisi olarak konuşuyorum”

TERÖRE TERÖR DİYEMEZLER

Mahir Ünal, Türkiye’ye karşı yürütülen kara propagandaya karşı kendi ülkesini aslanlar gibi savunan insanların bu sanatçılar tarafından linç edilip aşağılandığını söyleyerek şunları kaydetti; “Bunlar teröre terör diyemezler. PKK’ya PKK diyemezler. YPG’ye YPG diyemezler çünkü onların efendileri ne söylerlerse onu yaparlar. Eğer faşizm arıyorlarsa işte faşizm tam da budur”

ŞÖHRETLERİ ÜZERİNDEN REHİN ALINAN KURBANLAR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal bu sanatçıların şöhretleri ve itibarları üzerinden rehin alınan kurbanlar olduğunu ve bu yüzden o sanatçıları suçlamadığını belirterek sözlerini tamamladı.