İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener beraberindeki heyetle birlikte Bingöl'e gitti. Burada esnaf ziyaretinde bulunan Akşener, daha sonra vatandaşlarla sohbet ederek onların sorun ve taleplerini dinledi.

BİR VATANDAŞ AKŞENER'E TEPKİ GÖSTERDİ

Bu sırada bölgede bulunan ve şehit yakını olduğunu ifade eden bir vatandaş, İYİ Parti ile HDP arasında yakın ilişki olduğunu savundu ve Akşener'in Siirt'te 'Burası Kürdistan' diyen kişiye tepki göstermemesini eleştirdi.

VATANDAŞIN KULAĞINA EĞİLİP KÜFRETTİ

Araya giren polis ekipleri vatandaşı bölgeden uzaklaştırmak isterken, şahsın yanına giden İYİ Partili Lütfü Türkkan bir süre vatandaşın boynuna sarıldı ve kendisini dinledi. Bu noktaya kadar her şey normal ilerlerken, Türkkan bir anda vatandaşın tepkisine karşılık kulağına eğildi ve küfretti. Türkkan şehit yakını olduğunu söyleyen vatandaşa, "Senin bacını .........." şeklinde ağır bir küfrederken, o anlar olay yerinde bulunan vatandaşların cep telefonu kameralarına yansıdı.

MAHİR ÜNAL: ASLA AFFEDİLEMEYECEK BİR HADSİZLİKTİR

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal: "Benim kardeşimin vücudu parçalandı, günlerce ayaklarını aradık" diye feryat eden acılı bir şehit yakınına küfür etmek ve sonrasında provokatörlükle suçlamak asla affedilmeyecek bir hadsizliktir. Bu mesele siyasi bir mesele değil, ilgili parti nezdinde bir karakter sınavıdır