K Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Twitter'dan gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Ünal, Fransa'da çıkan yangında 3'ü Türk vatandaşı 5 kişinin ölümüyle ilgili yaptığı açıklamada "Bugün Las Vegas’ta masum insanları hedef alan saldırı, tüm insanlık için bir tehdittir. Kimsenin kendini güvende hissetmediği bir dünyada yaşamak istemiyoruz. Masumları hedef alan şiddet, dünyanın neresinde olursa olsun lanetlenmelidir. Saldırıları lanetliyoruz. Fransa, Mulhouse’da bir binada çıkan yangının kundaklama olduğu,kurbanlarının Türk çocuklar olması,hatırlara Solingen faciasını getirmiştir. Bu şüpheler karşısında Fransız yargısından ve kolluk kuvvetlerinden, yaşanan elim hadisenin acilen aydınlatılmasını talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Fransa, Mulhouse’da bir binada çıkan yangının kundaklama olduğu,kurbanlarının Türk çocuklar olması,hatırlara Solingen faciasını getirmiştir.

AK Parti olarak birarada yaşamanın ve yaşam tarzlarının güvencesi olduğunu söyleyen Ünal, "Biz AK Parti olarak birarada yaşamanın ve yaşam tarzlarının güvencesiyiz. Yaşam tarzlarına saldırıya ağır cezalar getiren biziz. İçlerindeki saklı faşizmi gün yüzüne çıkaran, kendi yaşam tarzını kutsayan, ötekine saldırıyı kutlayan ve buna sessiz kalan herkes suçludur. Cuma günü başörtülü bir vatandaşımıza yumruk atan saldırgana karşı sessiz kalanları şiddetle kınıyorum. Kıyafetinden dolayı bir kadına uygulanan şiddete tepki gösterilmelidir. Kendi yaşam tarzını kutsayan yaklaşım kabul edilemez. Bugün Uluslararası Adana Film Festivali’nde sunucunun ödül alan yönetmen Kaplanoğlu’na gösterdiği davranış da bu yaklaşımın çirkin sonucudur" şeklinde konuştu.