AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal açıkladı


Dershaneler konusunda yaşanan tartışmalarla ilgili açıklama yapan Ünal, "Dershaneleri kapatmıyoruz, dönüştürüyoruz" dedi.Milli Eğitim Bakanlığı'nın, taslağı tasarıya dönüştürmeden önce dershane temsilcilerine danıştığını ifade eden Mahir Ünal, "Dershanecilerin yüzde 70'i bu taslağa olumlu yaklaştı" şeklinde konuştu. 

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde: 

"YÜZDE 70'İ OLUMLU YAKLAŞTI" 

"Dershane konusunda bir sıcak gündem olmamasına rağmen, böyle bir sıcak gündem varmış gibi tartışılması doğru değil. 

MEB, görüşmeler neticesinde bir taslak hazırladı. Bugüne kadar dershanelerle ilgili onlarca taslak hazırlanmıştı. MEB'in hazırladığı taslak da bu taslaklardan bir tanesi. Taslak tasarı olmadan önce dershane temsilcileriyle bu taslak görüşüldü ve yüzde 70'i bu taslağa olumlu yaklaştı. 

"ÖZEL OKULA DÖNÜŞEMEYEN DERSHANELER..." 

'Özel okula dönüşebilir misiniz?' diye soruldu ve her 5 dershaneden bir tanesinin özel okula dönüşebilme kriterlerine sahip olduğunu gördük. 'Dönüşemeyeceğim' diyenlere de biz 2 yıl süre veriyoruz. 2 yıl süre içinde açık lise olarak çalışsınlar. 4+4+4'te açık lise seçeneği var. Eğer derse ki; 'ben açık liseye de dönüşemiyorum'; o zaman da biz diyoruz ki; kursa dönüşün. 

"KAPATMA DEĞİL, DÖNÜŞÜM" 

Biz bu çalışmaları kamuoyundan saklamıyoruz. Programlarımıza almışız, MEB'in strateji belgesine girmiş, kalkınma planlarına girmiş, ele alınmış. Yani bu gizli saklı bir şey değil. Biz dedik ki; bu bir kapatma değil, dönüşümdür. 

Bütün bunlara rağmen 'Bu, darbe dönemlerinde bile yapılmadı' başlıklarıyla sıcak gündem yaratılmaya çalışılıyor. Sanki milletin gözünden kaçırılan bir şey varmış gibi bir izlenim oluşturuluyor. 

"YÜZDE 60, DERSHANEYE GİDEMİYOR" 

Türkiye genelinde toplam öğrencilerin yüzde 15'i dershanelerden faydalanıyor. Bu oran lise döneminde yüzde 40'a çıkıyor. Yani öğrencilerin yüzde 60'ı dershaneye gidemiyor.