Abdullah Öcalan'ın suçu sabit bulunmuş bir hükümlü olduğuna dikkat çeken Mahir Ünal “ İmralı mutabakatı demek toplum algısıyla oynamaktır. Buradan terör sorununu çözme çabasından bir ihanet çıkarmak ve bunun yerine de bir çözüm sunamamak hangi gayri siyasi akılla açıklanır. MHP ve BDP irrasyonel açıklamalar yapıyor.” şeklinde konuştu.

Ahmet Türk'ün “Öcalan'ın talepleri devleti zorlayacak cinsten değil” sözlerine de yanıt veren Mahir Ünal “Bunu bilmiyorum. Bu konuda bir açıklama yapmam doğru olmaz” ifadelerini kullandı.

ÖCALAN SÜRECİN MERKEZİNDE DEĞİL
Abdullah Öcalan'ın sürecin merkezinde olduğunu söylemenin doğru olmadığını kaydeden Ünal “Öcalan'ın sürecin merkezinde olduğunu söylemek bu görüşmelere çok büyük bir anlam addetmek demektir. Bizim 10 yıldan beri devam ettirdiğimiz bir süreç var. Çerçevesini oluşturduğumuz, büyük bir siyasi risk aldığımız bir süreci yönetiyoruz. Bu süreç Öcalan'la görüşmekten ibarettir demek, bu sürece haksızlık olur. Tabii ki devlet Öcalan'la görüşebilir ve bir katkı alabilir. Ama bunu bütün sürecin merkezi olarak değerlendirmek öncelikle terör sorunu hafife almak ve basite indirgemektir.” ifadelerini kullandı.

DEVLETİN ÖCALAN'DAN NE BEKLEDİĞİNİ BENDE BİLMİYORUM

“Devlet Öcalan'dan ne bekliyor?” sorusuna yanıt veren Ünal “Benim Ak Parti Grup Başkanvekili olarak bir siyasi olarak bu soruyu cevaplandırmam doğru olmaz. Çünkü ben işin siyasi tarafındayım. Öbür taraftan devlet kendi mekanizmaları içinde siyasal iktidarın temsil ettiği yürütme organıyla bu sorunu çözmek için değişik inisiyatifler alıyor. Bunun içeriğini medya ortamında konuşmakta doğru olmaz. Bende devletin Öcalan'dan ne beklediğin bilmiyorum” dedi.