Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve k. Maraş Milletvekili Mahir Ünal, Pegasus ve Sun Express gibi hava yollarını Kahramanmaraş Havalimanına davet ederek sorunların yerinde görülmesini ve yaşanan sorunlara çözüm yolu bulunmasını sağlamaya çalışacak.

Hava Yolu Şirketlerinin Kahramanmaraş Havalimanında yapacağı incelemeyle hem uçuş saatleri hem de uçuş sayıları ile ilgili kısa sürede çözüm bulunması amaçlanıyor.

Haber merkezimize ulaşan  bilgiye göre Kahramanmaraş Havalimanında yaşanan uçuş sorunları ve şikayetlerden sonra çalışmalar hızlandı. Daha önce sık sık Türk Hava Yolları ile iletişime geçip sorunları dile getiren ve çözüm isteyen Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri yeni bir hamle daha yapacak. Buna göre Pegasus, Sun Express gibi özel Havayolu şirketleri hareteke geçirilecek.

Daha önce seferlerin artması için Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odasının doluluk garantisi bile vermişti. Buna göre Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal'ın sorunun kısa vadede çözüm bulması ve alternatiflerin artması için Özel Havayolu Şirketlerinin en düzey yönetimi ile görüşecek. Bu görüşme neticesinde ise Kahramanmaraş Havalimanından uçak seferi düzenlemeleri istenecek.

Ayrıca bugün alınan bilgiye göre de Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Cihat Sezal, Türk Hava Yollarının Kahramanmaraşa özel bir resti veya faaliyetinin olmasının söz konusu olmadığını bunun dönem dönem tüm şehirler için uygulandığı söyledi. Sayın Sezal aynı zaman da kısa vadede ciddi sorun olan Kahramanmaraş - Ankara seferlerinin yedi güne çıkarılması için yetkililerden söz de alındığı öğrenildi.

Konuyla lgili gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.