AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, TRT Haber'de gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Termik santrallere filtrenin veto edilmesi konusundaki tartışmalara da değinen Mahir Ünal Hiçbir milletvekilimizin aklı bir yere kiralanmamıştır dedi.

Mahir Ünal'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle: 

"Cumhurbaşkanımız toplumsal hassasiyeti dikkate aldı"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "filtre" vetosu Daha önce de gündeme geldiğinde partide sıcak bakılmamıştı.

Bizim hiçbir vekilimizin aklı bir yere kiralanmamıştır. Özgür şekilde kendi düşüncesini dile getirir. Onun gibi PKK/YPG sempatizanı değildir, milli meselelerde bir duruşu vardır. Bu meselede de bizim vekillerimiz düşüncelerini dile getirmiştir. Yasal düzenleme yapılmış Cumhurbaşkanı ile bu gerekli tedbirlerin alınmasına ilişkin bir kaygı oluştuğu için Cumhurbaşkanımız toplumsal hassasiyetleri dikkate alarak, çevreyi dikkate alarak anayasal hakkı kullanmıştır. Cumhurbaşkanımız toplumsal hassasiyeti dikkate aldı. Siyasette aslolan siyasetçi toplumsal hassasiyetlere göre hareket eder. Bizden "toplumsal hassasiyetleri dikkate almayın" onu istiyorlar. Toplumsal hassasiyetler çerçevesinde anayasal hakla veto edildi. 

Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerine cevap verdi

Bizim hiçbir vekilimizin aklı hiçbir yere kiralanmamıştır. Kemal Bey maalesef bu ülkenin yargısından Kemal Kılıçdaroğlu elini çeksin. Kılıçdaroğlu, FETÖ'yü yargılayan savcıları, hakimleri "Saray'dan" emir almakla suçladı. Bu ülkenin askerine "Sarayın askeri" dedi. Bu ülkenin şerefli hakimleri nasıl namussuz ilan edilebilir? Hakikat itibar suikasti ile tahrip ediyor. Sistematik olarak kendi siyasi tabanını kin ve nefret temelinde zehirliyor. Kılıçdaroğlu iç siyasete değil dışarıya yönelik konuşuyor. Biz kendisini muhatap almamaya çalıştıkça Kemal Kılıçdaroğlu hakaretlerini daha da artırarak Cumhurbaşkanımızın kendisine, ailesine, yalanları tek tek söyleyerek toplumun kurumlara olan inancını yok ediyor.

Erdoğan'a veto için teşekkür eden Kılıçdaroğlu AK Partili vekilleri eleştirdi

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, kendilerinin tüm itirazlarına rağmen çıkartılan, termik santrallere filtre takılmasını erteleyen yasayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın veto ettiğini belirterek, "Veto ettiği için teşekkür ederiz." demiş ve AK Partili vekillere sert sözlerde bulunmuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada şu ifadelerde bulunmuştu:

Kendilerinin tüm itirazlarına rağmen çıkartılan, termik santrallere filtre takılmasını erteleyen yasayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın veto ettiğini anımsatan Kılıçdaroğlu, "Veto ettiği için de memnunuz. Veto ettiği için teşekkür ederiz. Bakın doğruya doğru, yanlışa yanlış. Ama burada el kaldırıp 'bu illa geçsin' diyenler birden bire döndüler 'yaşasın reis' demeye başladılar. Önce 'evet' diyordun, şimdi 'hayırcı' oldun. Yani CHP'nin saflarına geldin. Öyle CHP'li istemiyoruz biz. Saraydan talimat alan CHP'li istemiyoruz biz. Onlara akıllarını saraya kiralamış kişiler denir.